Publiserte artikler

Russland vant VM

Gamova, til venstre i blokk, bidro sterkt til russisk VM-gull. Foto: FIVB

Brasils volleyballkvinner greide ikke kopiere mennenes bedrift og sikre landet VM-gull. Selv om Brasil var i ledelsen både 1-0 og 2-1, ble russerne med russerne med 202 cm høye Ekaterina Gamova i spissen for sterke mot slutten og vant 3-2 (21-15, 25-17, 20-25, 25-14, 15-11). De forsvarte dermed gullet fra 2006, også den gang ble Brasil slått i finalen, og satte et solid punktum for treneren Vladimir Kuzyutin, som har en kontrakt som går ut nå. Men det kan vel tenkes at han blir bedt om å fortsette med laget til OL om to år.

12.000 tilskuere i Yoyogi Stadium fikk se først og fremst en strålende Gamova som tok 35 poeng alene. Med 54.7 % i angrepskill, gjorde hun oppgaven svært vanskelig for Brasils blokk og feltforsvar. Sheila Castro tok flest poeng for Brasil med 26. Brasils trener Ze Roberto var ellers svært misfornøyd med den koreanske dommeren som overprøvde en linjedommeravgjørelse i femte sett. Så i stedet for at det ble 8-6 til Brasil, utlignet Russland til 7-7.

Finalen ble for øvrig den andre kampen i hallen som endte 3-2 i dag. Til de aller fleste tilskuernes stor glede, vant Japan bronsefinalen over USA med sifrene 18-25, 25-23, 21-25, 25-19, 15-8. Den videre rekkefølgen i årets VM ble som følger:
5. Italia
6. Tyrkia
7. Tyskland
8. Serbia
9. Polen
10. Kina
11. Nederland
12. Cuba
13. Korea og Thailand
15. Tsjekkia og Peru
17. Costa Rica, Den Dominikanske Republikk, Kroatia og Puerto Rico
21. Algerie, Canada, Kazakhstan og Kenya

Spillerutmerkelsene gikk til følgende:
MVP: Ekaterina Gamova (RUS)
Flest poeng: Neslihan Darnel (TUR)
Beste server: Maret Grothues (NED)
Beste angriper: Tatiana Kosheleva (RUS)
Beste blokker: Christiane Fürst (GER)
Beste opplegger: Wei Qiuyue (CHN)
Beste libero: Stacy Sykora (USA)
Beste mottaker: Logan Tom (USA)

Legg igjen en kommentar