Publiserte artikler

EM uten Norge

Det europeiske forbundet, CEV, har trukket puljene som skal spille kvalifisering til EM for gutter født 1993 og senere, og EM for jenter født 1994 og senere. Og nok en gang vil en slik kvalifiseringsturnering gå uten at Norge stiller. Med tanke på at NVBF i sommer bevilget penger til at seniorene kunne dra til Montenegro og spille treningskamper utendørs(!), synes vi det er svært beklagelig at det ikke er midler til å gi spesielt de lovende guttene en mulighet til å måle seg med de andre europeiske landene. Som kjent ble det sølv både i U19 og U17 i gutteklassene i NEVZA i år, så det er ingen tvil om at vi har lovende årganger for tiden. Men disse får altså ingen mulighet til å utvikle seg internasjonalt på lenge. Og lagene som ikke deltar i EM-kvalifisering, kan heller ikke delta i VM-kvalifisering.

Kvalifiseringsturneringene skal spilles 5.-9. januar, mens sluttspillet for guttene går i Tyrkias hovedstad Ankara 16.-24. april, jentenes går samme sted 30. april – 8. mai. Mer om mesterskapet finner du her.

Legg igjen en kommentar