Publiserte artikler

Seriestart

På grunn av VM er det i år sen seriestart i de store ligaene i Europa. Flere kvinneligaer vil ikke starte før langt ut i november, etter som kvinnenes VM ikke starter før kommende lørdag. For mennenes del er det nå gått vel to uker siden finalen i Roma, så dermed har de VM-deltakende landene kommet i gang, ser det ut til.

Ett av landene som kom i gang med sin øverste serie, er Polen, der Norges tidligere landslagstrener, Darek Marszalek, og hans assistent, tidligere Toppvolleytrener Schuichi Mizuno, hadde en brukbar debut som trener i Polen med sin klubb Pamapol Wieluń mot Resovia Rzeszów. Kampen mot Rzeszów betydd for øvrig litt ekstra for Darek, etter som det var klubben han spilte i mesteparten av sin aktive karriere på topplan. Tyder vi oversettelsen fra de polske sidene riktig, virker det også som Wieluń hadde mulighet til å vinne 3-1. Laget sprakk imidlertid på slutten av fjerde sett, og måtte nøye seg med ett poeng i 2-3-tapet på hjemmebane. Settsifre 28-26, 23-25, 25-23, 21-25, 10-15. Dermed lever håpet om en plass blant de seks beste ved sesongslutt. Fra kampstatistikken ser det ellers ikke ut til at Igor Marszalek, med landskamper for Norge, har spilt. Han er en av liberoene på laget. Tall og reportasjer fra den polske serieåpningen finner du her.

Andre ligaer som startet i helgen var den italienske, den tyske og den spanske. I Russland spilte de Supercup mellom Zenit Kazan og Lomotiv Belogorie Belgorod. Forrige sesongs seriemester, Kazan, med blant andre den amerikanske oppleggeren og OL-vinneren Lloyd Ball på laget, hadde små problemer med å vinne 3-0 (25-23, 25-18, 25-16).

I Skandinavia startet danskene samtidig med Norge, mens Sverige hadde sin første serierunde forrige helg.

Kommentarer (2)