Publiserte artikler

Nyborgseier

Nyborg tok første stikk i dobbeltoppgjøret mot sveitsiske Seat Volley Näfels i GM Capital Challenge Cup i Haukelandshallen i går. Men det skjedde med minste mulige margin. Femte og avgjørende sett ble vunnet 15-13, etter at Nyborg hadde slitt med å komme i gang mot feilfrie sveitsere i første sett. De to neste settene var det imidlertid bergenserne som spilte bortimot feilfritt. Og i tillegg til at sveitserne ble presset til å gjøre angrepsfeil, hadde Nyborg fått bedre trykk på serven, blokken hadde begynt å sitte, og servemottak og side out var bortimot perfekt. Så disse to settene ble vunnet nesten med utklassingssifre.

Som det så ofte skjer i slike tilfeller, slapp Nyborgspillerne seg ubevisst ned noen prosent i ytelse. Også fordi Näfels spillende trener måtte ut med en skade. Så lagene spilte lenge jevnt i dette settet til ca. 18 poeng. Da låste det seg for Nyborg i to oppstillinger og Näfels sikret seg muligheten til et femte sett. Og dette er noe sveitserne er vant med, de har spilt 3-2 i tre av de fire seriekampene de har spilt denne sesongen. De har vunnet to av dem, men denne gangen var det altså tid for å utjevne til 2-2 etter et sett der lagene fulgte hverandre til 9-8-ledelse til Näfels. Da kom Kåre Morken på serve, og han presset mottakerne så mye at det sto 13-9 før han ga seg. Men Näfels har også gode servere, blant annet en brasiliansk midtspiller med en infernalsk flakkeserve. Han servet Näfels fra 12-14 til 13-14, men den neste serven gikk i nettet, og dermed stor jubel fra de knappe 300 tilskuerne i Haukelandshallen.

Returkampen går allerede i dag. Vinner Näfels den, må det spilles et Golden Set til 15, og vinneren av det går til andre runde, som er mot belgiske Prefaxis Menen. Vinner Nyborg, er Nyborg selvsagt videre. Settsifrene i går: 20-25, 25-14, 25-16, 20-25, 15-13. Se ellers mer hos NVBF, Bergens Tidende, samt hjemmesidene til Nyborg og Näfels.

Legg igjen en kommentar