Publiserte artikler

Nyborg i europacup

Når Nyborg i morgen går på banen i Haukelandshallen i Bergen for å møte Seat Volley Näfels i GM Capital Challenge Cup, er det gått nesten 19 år siden Nyborg sist deltok i en europacup. Cupen het den gang CEV-cupen, og etter som Nyborg fikk w.o. mot øst-tyske Leipzig i første runde, ble Galatasaray motstander i andre runde i iskalde og snødekte Istanbul en lørdag i desember med returkamp i Stemmemyrshallen helgen etter. Galatasaray vant begge kampene 3-0 og hadde full kontroll.

Dette er også eneste gang Nyborg har deltatt i europacupen. Laget var påmeldt en gang senere, men måtte trekke seg grunnet svak økonomi og måtte da som straff i tillegg til en stor bot, stå over neste mulighet. Men forløperen til Nyborg, Ulriken, har deltatt flere ganger, og også gått videre etter seier i noen runder.

Nyborg ser nok mulighet for avansement denne helgen. Sveitsisk volleyball har ikke samme suksess internasjonalt som tyrkisk. Men laget fra byen Näfels med ca. 4.000 innbyggere har faktisk deltatt i europacupene hvert år siden 1993. Laget leverer også landslagsspillere på løpende bånd, og de henter gode utenlandske spillere. Forrige sesong svarte ikke resultatene i den sveitsiske serien til forventningene, så laget har satset på å forsterke solid i år. Men den største stjernen, den mexicanske landslagsspilleren Gustavo Meyer, ser ut til å være ut med skade. Skaden er også trolig medvirkende årsak til at Näfels har tapt den ene av de fire første kampene de har spilt i serien.

På grunn av at Näfels ikke har hall tilgjengelig i den oppsatte europacuphelgen, er lagene blitt enige om å spille begge kampene i Bergen. Kamp nr. 2 går derfor i Haukelandshallen søndag. Men uansett hjemmefordel eller ei, Nyborg må nok være forberedt på å ta ut sitt aller beste skal de vinne de to kampene og ta seg videre til andre runde, der belgiske Prefaxis Menen venter vinneren.

Les ellers mer på Nyborgs hjemmeside og egen side for europacupen. Se også NVBFs sider.

Legg igjen en kommentar