Publiserte artikler

EM 2013 i Danmark

Det europeiske forbundet, CEV, har tildelt EM for menn i 2013 til Polen og Danmark. Mesterskapet er altså delt mellom to land, og i Polen vil det gå innledende kamper i Gdansk og Gdynia, mens det vil gå både innledende kamper, mellomspill, semifinaler og finaler i Danmark. Byene Odense, Herning, Århus og København er vertskap her, og finalen spilles i København. Dermed vil vi få et EM så nært som det ikke har vært siden det gikk i Sverige i 1989. Så vi får håpe norske volleyballinteresserte kjenner sin besøkelsestid og satser på å se volleyball i verdensklasse på nært hold når den nå kommer nesten til stuedøra. Det vil jo også være en glimrende anledning til å holde trener- og dommerseminarer for NVBF i tilknytning til mesterskapet. Så da kan vi kanskje også håpe at NVBF ikke legger seriestarten opp i dette mesterskapet? Et annet nært naboland, Finland, var ellers, i samarbeid med Estland, Danmarks nærmeste konkurrent til å få EM i 2013.

Danmark har for øvrig virkelig forsynt seg av mesterskapstildelingene denne gangen. Året før senior-EM har de sammen med Polen nemlig også fått tildelt juniormennenes EM i 2012. Disse tildelingen må være et virkelig løft for dansk herrevolleyball. Nå er de sikret deltakelse i EM både for junior og senior, og får praktisert volleyball mot lag på høyt nivå. Vi må bare håpe Norge også snart er på banen med landslagsaktivitet for seniorene, for ellers blir vi kraftig akterutseilt både i Norden og Europa.

Kvinnenes seniormesterskap ble også delt mellom to land og spilles i Tyskland og Sveits, mens Tyrkia fikk juniorenes. Og neste års EM går som kjent i Østerrike/Tsjekkia for menn og Italia/Serbia for kvinner. Og mens vi er inne på mesterskap: Om fire år, i 2014, går mennenes VM i Polen, kvinnenes i Italia.

Les ellers mer om CEVs tildeling her, og det danske volleyballforbundets pressemelding etter tildelingen her.

Legg igjen en kommentar