Publiserte artikler

UiS i returkamp

I ettermiddag spiller UiS kamp nr. 2 i europacupen. De norske lagene som deltar i denne sesongens europacup, spiller i GM Capital Challenge Cup. Motstander for UiS er Doprastav Bratislavia, altså et lag fra Slovakias hovedstad. Lagene spilte sin første kamp i første runde sist søndag, og den gangen gikk Bratislavia av med seier i strake sett, 25-20, 25-16, 25-20. I dag er det UiS som har hjemmebane, i den forstand Klepphallen kan regnes som hjemmebane. Det europeiske forbundet, CEV, setter nemlig visse krav, blant annet til tilskuerkapasitet, for at en hall skal godkjennes for spill i europacupen. Dermed går kampen i Klepphallen og ikke i Elixiahallen, som var UiS’ førstevalg. Men UiS har spilt i Klepphallen før, så det skal nok gå bra.

For selv om UiS tapte på bortebane, har de godt håp om å komme videre. Trener Martin Wathne Frydnes har studert videoen etter bortekampen, og har funnet mange måter å forbedre spillet, ifølge Stavanger Aftenblad. Vi vet ikke om han er feilsitert, eller om UiS ikke er helt informert, for det virker som om at han tror de må slå Bratislava med større sifre enn de tapte for å gå videre. Men ifølge cupens reglement (ligger her for spesielt interesserte) spiller ikke settsifrene noen rolle i denne sammenheng. Der står det nemlig at om lagene vinner hver sin kamp, skal det spilles Golden Set. Dette spilles etter en pause på tre minutter og spilles som et avgjørende sett.

Så da er det bare å gå på banen og satse på seier. Vi ønsker lykke til. Se ellers hjemmesiden til UiS.

Legg igjen en kommentar