Publiserte artikler

Rankingfall

Det internasjonale volleyballforbundet, FIVB, oppdaterer rankinglistene for innendørslandslagene etter alle de store mesterskapene, OL, VM, World Cup, World League, etc. Nå er som kjent VM nettopp ferdig, og dermed er det tid for oppdatering av seniormennenes liste. Siden Brasil toppet også den forrige listen, fra juli, er de selvsagt fortsatt på topp etter VM-triumfen. De har også med sine 247,5 poeng økt forspranget til lagene bak, der de tre neste, Russland, USA og Serbia, har beholdt sine plasseringer. Cuba har derimot gått fram tre plasser fra en åttende og skjøvet Italia et hakk ned.

Størst framgang blant de 30 beste har Tsjekkia og Spania hatt. De har begge gått fram 13 plasseringer og ligger nå som henholdsvis nr. 23 og 24.

De norske mennene har i motsetning til disse ikke hatt framgang. Siden juli har laget falt 17 plasser og ligger nå som nr. 89 av de 138 lagene på listen. De 6 poengene Norge har, er oppnådd ved deltakelse i EM- og VM-kvalifiseringen. Hele listen ser du her.

Kommentarer (1)