Publiserte artikler

Brasil-Cuba i finalen

Murilo angriper mot italiensk blokk. Foto: FIVB

Piping fra flertallet av de 12.178 tilskuerne i PalaLottomatica i Roma hver gang en brasilianer skulle serve, forhindret ikke Brasil i å vinne en velfortjent plass i finalen etter 3-1 (25-15, 25-22, 23-25, 25-17) over Italia i den ene semifinalen i går. Brasil var det beste laget, samtidig som italienerne virket nervøse og forsiktige. Taktisk lyktes også Brasil best. De satset på å utnytte Italias svakhet i mottak av flakkeserve, spesielt hos Parodi og libero Marra. Dette lyktes i den forstand at Parodi ble byttet mot Cernic. Dette byttet fungerte godt mot USA i tredje runde, men mot Brasil ble Cernics angrep stort sett for spede, spesielt som opplegger Vermiglio ikke hadde en heldig hånd med alt han foretok seg. Oppleggerkampen ble i det hele tatt vunnet av Brasils Bruno. Han trakket imidlertid over, og med Marlon inn, falt leggkvaliteten litt i starten. Men med visse justeringer kom også han i gang, og da hang den italienske blokken ikke med.

Brasil gikk etter byttet av Parodi til å serve flakk på Marra, men han hadde sin beste dag i mottak hittil i VM. Men når etter hvert Fei begynte å svikte, Vermiglio la elendig i midten, og Brasil fikk til noen susende hoppserver, var det fra starten av fjerde sett klart at dette ikke var Italias dag. Hos Brasil spilte Vissotto en stor angrepskamp, den beste hittil i mesterskapet. Murilo og Dante kom i gang litt tregt, men etter hvert viste de hvorfor de holder Giba ute av startoppstillingen. Brasil må håpe at de får Bruno spilleklar til den avgjørende kampen om mesterskapet, mens for Italia blir det å nullstille seg til bronsefinalen.

Der møter de ikke Cuba, som volleynytt tippet, men Serbia. Men det var ikke langt fra at vi fikk rett, for det avgjørende settet gikk til Cuba med 16-14 etter at Serbia lenge ledet. De andre settsifrene var 22-25, 25-17, 31-29 og 22-25. Det overraskende i denne kampen, var to ting. Den ene at Cubas Hierrezuelo vant oppleggerkampen mot sin mer berømte konkurrent, Grbic. Den andre at Cuba faktisk tok baller i forsvar, noen riktignok litt ufrivillig ved at de ble truffet av smasher, men de var faktisk flere ganger på gulvet og tok dipper. Ellers var Serbia litt for avhengig av diagonal Miljkovic, og selv om han tok 30 poeng i kampen, var han en del på og av. Og han sviktet på noen avgjørende baller i siste sett. Også kanten Kovacevic var bra, men han servet elendig. I det hele var Serbias servetaktikk noe underlig. I stedet for å serve for å få Leon bort fra de farlige angrepene hans i pipen, servet de rolige lobber på liberoen, som selv om ikke han heller er noe underverk, stort sett fikk til gode mottak som opplegger videreførte til angripere som svært ofte fikk singelblokk. Og da er det ikke lett for noe forsvar å stoppe dem. Hos Cuba var den 17-årige kanten Leon imponerende, det samme midtspiller og kaptein Simon.

I finalen blir det altså to stilarter som møtes. Brasils hurtige og velorganiserte, med stor vilje i forsvar og vel gjennomført taktikk, mot Cubas slagkraft, servetrykk og høye blokk, dårlige organisering, tendens til kjefting på hverandre, samt liten vilje og dårlig evne til feltforsvar. Vi gleder oss.

Andre resultat i går:
Russland-USA 3-0 (25-19, 25-21, 25-19)
Bulgaria-Tyskland 3-0 (26-24, 26-24, 25-21)
Argentina-Tsjekkia 3-1 (25-22, 18-25, 25-21, 25-22)
Frankrike-Spania 3-1 (25-17, 25-23, 16-25, 25-21)
Dermed har lagene fått følgende plasseringer:
5. Russland, 6. USA, 7. Bulgaria, 8. Tyskland, 9. Argentina, 10. Tsjekkia, 11. Frankrike, 12. Spania

Legg igjen en kommentar