Publiserte artikler

VMs tredje runde

I Roma fikk vi oppleve to forskjellige kamper i tredje runde i VM. Frankrike måtte spille uten sin trolig viktigste spiller, diagonalen Rouzier, mot USA, og dette preget dem helt tydelig. Tre forskjellige erstattere ble forsøkt i løpet av kampen, men ingen av dem kom forbi USAs solide blokk uten å gjøre feil. USA spilte i det hele svært godt i blokk, og det var mye som nå minnet om laget som tok OL-gull for to år siden. Når i tillegg Stanley smelte inn en del serveess, var Frankrike på helene fra første ball. De yppet seg bare litt i tredje sett da de byttet opplegger og også begynte å spille litt av det forsvarsspillet de er kjent for. Men USA rodde også dette settet i land og har sikret seg litt selvtillit før dagens møte med vertslandet Italia.

I pulje R måtte Brasil virkelig slite mot Tsjekkia, som har vært en stor positiv overraskelse i dette mesterskapet. Etter at Brasil hadde tatt det første settet, tok Tsjekkia de to neste og Brasil hadde kniven på strupen. Diagonalen Vissotto ble da byttet mot Theo, og dette viste seg vellykket. Det var ingen stor uttelling på Theo heller, men han viser en annen vilje og innsats enn Vissotto. Brasil fikk dermed snudd kampen og hadde full kontroll i det avgjørende settet. Og standarden totalt på denne kampen var en helt annen enn den første. Mye større tempo, bedre forsvarsspill og angrepsspill av høy klasse, spesielt fra Brasils Murillo, Dante og Rodrigao, og Tsjekkias kaptein Onfredj Hudecek, som kom inn i andre sett og bidro til Tsjekkias snuoperasjon der. Dessuten fikk Brasil etter hvert skikk på blokken.

De to kampene i Firenze endte begge 3-1. Bulgaria slo Spania og Serbia slo Argentina. Vi så slutten av Serbias kamp mot Argentina på TV, og det var en jevn og fartsfylt kamp der Serbias større rutine avgjorde. Spesielt Miljkovic vinner en del avgjørende baller.

I dag spilles disse kampene:
I Roma: USA-Italia og Tyskland-Tsjekkia
I Firenze: Russland-Serbia og Cuba-Spania

Legg igjen en kommentar