Publiserte artikler

Viljetap?

I dag spekuleres det mye i italienske aviser over at Brasil ikke ønsket å vinne gårsdagens kamp mot Bulgaria. Den gamle italienske storspilleren Zorzi mente Brasils oppførsel var forkastelig, og at han aldri i løpet av sine 10 år som landslagsspiller noen gang gikk på banen for å tape. Faktum er i hvert fall at Brasil spilte uten noen av sine to aktuelle oppleggere. Marlon har måttet stå over med det som kanskje er ulcerøs kolikk, mens Bruno visst nok har influensa. Dermed spilte andrevalget som diagonal, Theo, opplegger i hele kampen. Ellers var mannskapet brukbart med Vissotto, Dante, Giba, Rodrigao, Sidao og Mario. Med tapet slipper også Brasil å møte Russland i en semifinale. De får også spille tredje runde i Roma og får vent seg til hallen og stemningen der. Mulige scenarioer nå er Italia-Brasil i den ene semifinalen, Russland-Cuba i den andre.

Det nye spillesystemet har ellers fått mye kritikk. Forslaget til endring er kommet fra Italia og er blitt godtatt av FIVB. Men vi ser at det fører til en del spekulasjoner, og mulige villete tap. Men fra og med nå slipper vi å frykte slikt. De som ikke vinner sin pulje i tredje runde, kan heller ikke bli verdensmestre. For nå er det bare puljevinneren som får semifinale.

Fascinerende har det vært å være tilskuer i Catania. Det er ikke hver dag vi får oppleve at nesten 5.000 mennesker møter opp til kamp en time før kampstart for å få med seg at favorittlaget rusler inn på banen, vinker pent til publikum, og deretter setter seg ned midt på banen for å tøye. Og når nasjonalsangen spilles, er det ikke slutt etter et minutt som for de andre lagene. De 5.000 synger resten av den italienske som allsang. Vi gleder oss til Roma. Der er det plass til 10.000 i hallen.

Om kampen mot Puerto Rico er det ellers å si at italienerne hadde stort sett kontroll, men viste svakhet i et sett der de etter bra serving fra Puerto Rico gjorde mye feil. Puerto Rico hadde også brakt inn energi i laget med andreoppleggeren og ny mann på ene kanten. Men med Mastrangelo i spissen fikk de etter hvert satt en solid blokk og rodde kampen greit i land. For Spania mot Egypt skjedde mye det samme, og Spania har ferdigheter og vilje i laget til å stelle i stand mye ugagn mot de to andre lagene i puljen, Bulgaria og Cuba. Vi fikk i går også bekreftet at lagene kan ha med 14 spillere i turneringen, men bare 12 av disse kan meldes inn pr. kamp. Så i går hvilte Italia Savani og Birarelli. Det førte til at de stilte med to liberoer, men bare Marra ble brukt, Bari kom aldri innpå. Grunnen til at Savani sto over, var nok at han tråkket lett over tidlig i kampen mot Tyskland. Han ble imidlertid tapet opp og spilte fra andre sett og ut.

De andre kampene i går endte slik: Serbia-Mexico 3-0, Tsjekkia-Kamerun 3-0 og Argentina-Japan 3-0. Det fører da til at disse fem lagene slår følge med Polen og drar hjem som nr. 13: Mexico, Kamerun, Egypt, Puerto Rico og Japan. De nye puljene ser da slik ut:
Pulje O: Italia, Frankrike, USA
Pulje R: Tsjekkia, Tyskland, Brasil
Pulje P: Serbia, Argentina, Russland
Pulje Q: Spania, Bulgaria, Cuba
Pulje O og R spiller i Roma, P og Q i Firenze.
Vinnerne av pulje O og R møtes i den ene semifinalen, pulje P og Q i den andre. Semifinalene, bronsefinalen og finalen spilles i Roma.

Kommentarer (1)