Publiserte artikler

Polen utslått

Så ble det Polen som måtte ta den tunge veien hjem fra «Dødens gruppe». Dermed ble det en 13. plass for laget som tok sølv i VM i Tokyo for fire år siden. Bulgaria hadde ikke slått Polen på fire år, men i går ble de for sterke og vant med klare 3-0 (25-22, 25-18, 25-17). Med det er Brasil og Bulgaria allerede klare for tredje runde fra denne gruppen. Kampen i dag mellom disse to vil bare være avgjørende for hvem som blir nr. 1 og 2, og dermed delvis bestemme hvem de møter i tredje runde. Vinneren går trolig inn i en pulje med Spania og Cuba, mens taperen får Tsjekkia og Tyskland. Dette om resultatene i dag ellers går som ventet.

Det mest uventede resultatet i går var nok ellers at Spania slo Russland 3-2. Men her er det å si at Russland hadde full kontroll på Spania i to sett. Da byttet trener Bagnoli ut fire fra førsteoppstillingen og lot dem stå resten. Og det holdt ikke mot et spansk lag som etter hvert fikk bedre og bedre kontroll på servemottaket og kunne kjøre raske utveier som angriperne utnyttet godt. Russland er uansett tapet videre, men utfallet av dagens kamp mellom Spania og Egypt vil avgjøre om de går videre som gruppevinnere eller -toere. Vinneren møter trolig Serbia og Argentina i neste runde.

Ellers var det stor stemning i en fullsatt hall i Catania da hjemmelaget møtte Tyskland. 5.000 italienere kan holde et bra lydnivå når de er i gang, og det fikk de anledning til i denne kampen. Tyskland startet best. Gjennom hele kampen ble libero Marra presset med flakkeserve. Diagonalspiller Fei hadde heller ikke dagen, midtspillerne ble bremset og tatt i forsvar, og første sett gikk til Tyskland. Men etter hvert begynte det å fungere bedre på italiensk side. Fei ble byttet med Lasko, som hadde en god dag. Mottakene satt bedre og det ble flere raske angrepsutveier, spesielt til pos. 6. Den tyske stjernen Grozer hadde ingen god dag. Hans enorme hoppserve fungerte ikke i det hele tatt. Han traff vel banen bare en gang, og heller ikke i angrep var han av vanlig standard, blant annet slet han med mange feil. Og italienernes konsekvente serving på kantspillerne ga etter hvert resultat. De fikk flere og flere blokkpoeng, og til enorm jubel ble seieren sikret. I dag er Puerto Rico hjemmelagets motstander, og med forventet seier til Italia, får også Tyskland plass i neste runde. Men Italia kan ikke ta lett på det. Puertoricanerne, med blant annet en 41-årig midtspiller og diagonalen Soto, er ikke ufarlige. Og de har rutine. Hele førsteoppstillingen startet også som regel kampene i VM i Japan i 2006.

Av resultatene ellers i går, var ikke akkurat USAs to settap for Kamerun imponerende. Mens derimot Cubas 3-0 over Mexico og Frankrikes amme seierssifre mot Japan var ventet.

Legg igjen en kommentar