Publiserte artikler

Tsjekkia slo OL-mesterne

Den største overraskelsen i gårsdagens innledende kamper i VMs andre runde, var nok Tsjekkias klare 3-0 (25-19, 25-22, 25-22) over de regjerende olympiske mesterne USA. Ifølge referatene var det tsjekkernes serve som hovedsaklig skapte problemer for amerikanerne.

Serven ser ellers ut til å bli viktigere og viktigere for utfallet av kampene. De lagene som ikke greier å stå i mot servetrykket, vil møte en høy og velplassert blokk, og det som går forbi denne, plukkes i forsvar og returneres på beste måte. Volleynytt var til stede i Catania i går og så Russland hamre løs med harde server på Egypt. Når mottaket satt, hadde Egypt raske og fine utveier, men mye ble blokkmat for russerne. Samme tendensen kunne vi se i Tysklands kamp mot Puerto Rico, men her viste også Tyskland så pass store svakheter i mottak hos de store kantspillerne sine, at vi tror lag som Italia vil fikse dem. Vi får se i kveld.

Ellers var til da ubeseirete Frankrikes tap for Argentina ikke helt ventet. Igjen er det serven som blir framhevet som det viktige punktet. Spesielt var den tidligere storspilleren Hugo Contes sønn, Facundo, i storslag. Ellers har nå Polen kniven på strupen etter 0-3 for Brasil. De må nå slå Bulgaria for ikke å få en tidlig exit. I en annen toppkamp viste Serbia styrke mot Cuba og vant 3-1. Men Cuba fikser trolig Mexico og tar seg videre til tredje runde.

Dagens kamper går slik: Tyskland-Italia, Mexico-Cuba, Spania-Russland, Kamerun-USA, Japan-Frankrike og Bulgaria-Polen. Alle resultat og andre opplysninger fra VM her. VMs egen hjemmeside finner du her.

Kommentarer (2)