Publiserte artikler

Nyborgtap

Nyborgs elitelag er for tiden i Italia der laget forbereder seg for seriestart med trening og kamper. Kampene er tre treningskamper mot italienske lag fra Serie A2, altså den nest øverste serien, og en kamp mot et lag fra Serie B1, det tredje nivået i Italia. Hittil har Nyborg gått på tre tap av tre mulige. Første kamp tirsdag, etter en 12 timer lang reise, var mot B1-laget Latte Atlantide Volley Brescia. Her ble det 2-3 etter en kamp det norske laget ikke var helt fornøyd med.

Onsdag var motstanderne Canadiens Mantova, laget hvor den danske landslagsoppleggeren Axel Jacobsen spilte i fjor. Nyborg hang godt med i alle sett til 17-18 poeng, men måtte se seg slått med 0-4. I går spilte Nyborg mot Vero Volley Milano, og igjen ble det nytt 0-4-tap med settsifrene 17-25, 24-26, 19-25, 14-25. Flest poeng for Nyborg tok Ørjan Siljander med 13, foran Sjur Godø, som er innleid for anledningen i Andrej Khanevskis skadefravær og Ole Martin Hellands jobboppdrag. Sjur plukket 12 poeng. Deretter fulgte André Tolleshaug med 8, Kristian Bjelland 6, Kåre Morken 4 og Jan Christian Eliassen 2.

I reportasjen på Milanos hjemmesider beskriver Milanos trener Nyborg som et ungt og interessant lag, som tydeligvis fortjente titelen som norsk mester. De kom imidlertid til kort mot et fysisk sterkere Milano.

I dag spiller Nyborg mot Pallavolo Padova, og selv om Padova må greie seg uten sin japanske landslagsspiller Yu Koshikawa, som forbereder seg til morgendagens VM-start, kan det nok bli tungt for Nyborg å ta sin første seier på turen. Men Nyborgspillerne er godt fornøyd med oppholdet så langt, og de føler på ingen måte at de blir utspilt av lagene som nesten uten unntak består av helprofesjonelle spillere. Unntaket er laget fra den første kampen, Brescia, der de aller yngste spillerne ikke var heltidsproffer. De resterende dagene før Nyborg drar hjem til Bergen tirsdag, skal brukes til trening og å se VM på nært hold.

Legg igjen en kommentar