Publiserte artikler

Tre til Grand Prix

Italias trener Barbolini fornøyd etter å ha slått Russland. Foto: CEV

Midt under tirsdagens kamp mellom Tyskland og Italia i kvalifiseringsturneringen til Grand Prix i Sardinias hovedstad Cagliari, fikk lagene melding om at FIVB hadde økt den europeiske kvoten til Grand Prix fra to til tre lag, i tillegg til de to som allerede er klare, Serbia og Polen, etter som totalt antall lag neste år er utvidet fra 12 til 16. På det tidspunktet var Russland allerede klare med fire seire av fire mulige så langt, mens Italia var ute å kjøre etter et sjokktap mot Nederland i den tredje kampen.

Med det utgangspunktet så det ut til at de to ekstra plassene i tillegg til Russlands, ville stå mellom Tyskland, Italia og Nederland. Tyskland påførte Italia enda et tap, men Nederland hadde tydeligvis gjort sitt, for de tapte både tirsdag for Bulgaria og i går for Tyrkia. Og etter som Italia slo Russland i går, mens Tyskland vant sin kamp, gikk Tyskland helt til topps på tabellen foran Russland og Italia. Disse tre er dermed klare for Grand Prix i 2011. Tyrkia, Nederland og Bulgaria fulgte deretter.

Spillerutmerkelsene ble fordelt slik:
MVP: Neslihan Darnel (TUR)
Beste blokker: Bahar Toksoy (TUR)
Beste libero: Enrica Merlo (ITA)
Flest poeng: Neslihan Darnel (TUR)
Beste server: Kathleen Weiss (GER)
Beste opplegger: Evgenya Startseva (RUS)
Beste angriper: Ekaterina Gamova (RUS)

Les mer om turneringen her.

Legg igjen en kommentar