Publiserte artikler

Norge vant lett

Som ventet fikk ikke Norge store problemer med å vinne EM-kvalifiseringskampen mot Georgia i Tbilisi i dag. Trener Tore Aleksandersen hadde fått hentet Kåre Helvik Morken inn igjen som opplegger fra pensjonisttilværelsen, og med i startoppstillingen fikk han Sigurd van Dijk Festøy på diagonal, kantene Bjarne Nikolai Huus og Kristian Morken Bjelland, Petter Alstad Østvik og Rune Froestad Fasteland i midten og Lars Fredrik Tvinde som libero.

Norge førte kampen fra start. Med full kontroll i servemottaket, kunne Morken styre angriperne som han ville, noe en killprosent på 70, med bare en angrepsfeil og ingen nedblokkinger viser. Samtidig hadde Norge god press på serven, noe som ga de norske god tid til å sette blokken. Solide 25-10 ble resultatet i det første.

Norge startet med samme oppstilling i det neste settet, og selv om laget ikke fikk like mange poeng på egen serve, hadde Norge en angrepsprosent på 84, noe som er smått utrolig når to landslag møtes.

Til tredje sett byttet Huus med Mathias Loftesnes og Østvik med Øystein Schierning. Øystein Løken Bergum fikk en runde bak for Festøy, der kantene overtok ansvaret for angrep fra pos. 1, og Henrik Aase Hole avsluttet kampen på oppleggerplass. Det betød at bare kaptein Jonas Kvalen var eneste uten spilletid, men det skyldtes at han ble spart etter en overtråkk på treningsleiren i Polen.

Selv om killprosenten i det siste settet falt litt, var laget aldri truet. De to siste settene ble begge vunnet 25-18. Bjelland ble lagets toppscorer med 16 poeng, fulgt av Festøy med 15. Morken hadde 3 ess og Fasteland 3 blokkpoeng, mens Tvinde var beste servemottaker. Hele statistikken ser du her.

Etter dette resultatet har Norge fortsatt en mulighet til å ta seg til EM-sluttspillet. Det blir avgjort onsdag når Norge møter Hviterussland i Egeberghallen, les mer hos NVBF her.

Kommentarer (4)

 

 1. Scott says:

  Slik jeg tolker det er Norge videre med 3-0 eller 3-1 mot Hviterussland, med bedre sett quotient. Blir det 3-2 til Norge må de se på ball quotient. Og her regner vi også med 3-0 til Spania over Georgia.

  Thumb up 0

 2. Ragnvald says:

  Jeg setter pris på de volleyball nyhetene som jeg får på denne hjemmesiden. Det jeg synes er trist for mitt volleyball hjerte er at jeg ikke får vite så mye jeg skulle ønske. Det kan hende at jeg ikke har funnet de kanalene som eksisterer for at jeg skal få kjennskap til det som rører seg i volleyball Norge. Jeg leter på denne siden, Facebook til forbundet og hjemmesiden til forbundet. Det er jo trist om det skal være slik at kun de i den innerste sirkelen skal ha kjennskap til hva som rører seg. La meg komme med noen eksempler her:
  1. Plutselig dukket Kåre Morken opp som opplegger. Hva har skjedd fra kampene i August og fram til kampene nå? Fra mye endringer på opplegger plass i løpet av sommeren og «plutselig» enda noen endringer nå i innspurten av kvaliken.
  2. Hva ønsker Landslagstreneren (Tore) med laget? Fremtiden? Muligheten?
  3. Skaden til Takvam. Jeg kunne ikke forstå at Takvam ikke spilte i kampene i August. Det var ikke før jeg såg i en kommentar på Facebook at han var satt ut av skade.
  4. Sandvolleyball landslaget: Vi har jammen meg verdens beste spillere. Vi har en trener som ble nominert på Idrettsgallaen. Hva rører segl landslaget? Hva skjer med B.vikings? Hvordan går det med de nest beste lagene? Er fortsatt Mathias og Hendrik et lag?
  5. Jeg var på et trenerkurs i August i forbindelse med landskampene. Tilfeldigvis fikk vi på kurset muligheten til å høre litt fra Tore A. Om hans tanker knyttet til Landslaget. Dette var jo super spennende . Landslagstrenerne burde jo både i forkant og etterkant av samlinger/kamper komme med sine betraktninger. Synes det var fantastisk bra Av Tore A. Når han kom med noen innspill til en kommentar som ble lagt ut på denne siden i etterkant av en av kampene i Sommer. DET var bra.
  6. Hvorfor spilte egentlig Anders Mol sammen med Huus i sommer? Hvorfor var også Takvam med? Ja jeg tenker at det sikkert var spennende å teste ut, men hvorfor? Er en fornøyd med testen?

  Jeg savner å kunne opplyse meg selv og de jeg trener om hva som rører seg i volleyball Norge. Slik kan jeg også opplyse de jeg selv trener. Synes det burde vært jobbet mer for å få ut det som rører seg. Ikke bare konkret resultatene, men også vite mer bakgrunn og begrunnelse. Bør ikke være slik at en må dra på et trener seminar med Landslagstrenerne for å få vite ting.

  Vi er ikke like stor som fotballen eller langrenn i Norge, men det bør ikke begrense mulighetene til å nå ut til det folket som ønsker å vite enda mer om volleyballen.

  Hvis det eksisterer gode kanaler for slikt stoff, ja så tar jeg tilbake denne kommentaren, men om ikke så er herved utfordringen gitt til de som har kanskje et bein eller to inni den innerste sirkelen.

  Dette gjelder både volleyball og Sandvolleyball.

  Jeg gleder meg til å se kampene på Onsdag.

  Ragnvald

  Thumb up 0

 3. admin says:

  Dersom Norge slår Hviterussland 3-0 eller 3-1, er laget nr. 2 på tabellen på bedre settkvotient enn Hviterussland. Med 3-2 har Hviterussland flere poeng og er forbi. Om Norge med tre poeng er blant de fem beste toerne som kvalifiserer seg til sluttspillet, er mer komplisert. Fordi to av puljene bare har tre lag, tas resultatet mot det dårligste laget i firelagspuljene bort før de endelige tabellene er klare.

  Thumb up 0

 4. admin says:

  Vi kan ikke annet enn støtte deg i dette. På samme måte som for deg, må volleynytt håpe å snappe opp opplysninger fra ledere, trenere eller spillere om det som skjer i norsk volleyball. Og så er det å lete rundt på internasjonale medier så sant tiden strekker til.
  Håpet er jo at når stillingen NVBF har utlyst vedrørende ny IKT-konsulent/webredaktør er tilsatt, vil nyhetstilgangen øke.

  Thumb up 0

Legg igjen en kommentar