Publiserte artikler

Kvinnenes VM U23

Slovenia jubler for seier mot Kina. Foto: FIVB

Kvinnenes VM for spillere under 23 år pågår i Slovenia. Mesterskapet blir arrangert i landets hovedstad Ljubljana, og etter tre dager med kamper har lagene hviledag i dag, før de to siste puljekampene, semifinaler og finaler spilles, med søndag 17. september som siste kampdag. Tolv lag deltar i turneringen. Disse er delt i to puljer som spiller alle mot alle innad i puljene. De to beste i puljene går til semifinaler, nr. 3 og 4 spiller semifinaler om plassene 5-8, mens de to dårligst plasserte lagene i puljene har spilt ferdig.

I likhet med det som var tilfelle i mennenes VM U23, testes det å spille kampene i best av sju sett til femten poeng. Det spilles uten teknisk time out, og pausen mellom settene er redusert fra tre til to minutter. Og det tillates heller ikke her å lande foran baklinjen etter serve.

Puljene i mesterskapet ser slik ut:
Pulje A: Argentina, Den Dominikanske Republikk, Egypt, Kina, Slovenia, Thailand
Pulje B: Brasil, Bulgaria, Cuba, Japan, Kenya, Tyrkia

Etter tre kamper hver på lagene, står tre lag uten tap. Gledelig nok for vertskapet leder de sin pulje uten poengtap. Heller ikke Brasil har poengtap i sin pulje, mens Bulgaria har gitt fra eg et poeng i kampen mot Cuba. Tre poeng blir gitt ved seier 4-0, 4-1 og 4-2, mens 4-3 gir to poeng til vinneren og 1 til taperen.

Turneringens hjemmeside er her.

 

Legg igjen en kommentar