Publiserte artikler

Mol-Sørum videre

Sørum i angrep mot Slovenia. Foto: CEV

Av de norske som har spilt kvalifiseringskamper i CEVs og FIVBs internasjonale turneringer denne uken, er det bare Anders Berntsen Mol og Christian Sandlie Sørum som har tatt seg videre til hovedrunden. Ingrid Lunde og Oda Johanne Ulveseth spilte i den firestjerners World Tour-turneringen i Olsztyn i Polen. De måtte si takk for seg i første kvalifiseringskamp mot Graudina-Kravcenoka fra Latvia. Resultat: 0-2 (16-21, 19-21). Alle resultat her.

CEV har to turneringer gående i Ljubljana i Slovenia. Kvinnenes turnering er en satellitt, og der har Janne Pedersen og Emilie Olimstad deltatt. Også de måtte nøye seg med en kvalifiseringskamp. Med 0-2 (18-21, 16-21) mot De Beule-Coolman fra Belgia må de dessverre avslutte turneringen tidligere enn ønsket. Resultatene er her.

To norske lag startet mennenes Masters i samme by. For Mathias Berntsen og Svein Oddmund Solhaug endte det som for Pedersen Olimstad. De røk i første kamp mot Kolaric-Klasnic fra Serbia med 0-2 (18-21, 18-21). Dermed blir det bare Mol-Sørum som får kamper i hovedrunden. De vant nemlig begge sine kvalifiseringskamper i går. Først ble Potocnik-Jakopin fra Slovenia slått greit 2-0 (21-10, 21-14), før Varenhorst-Van Garderen fra Belgia led samme skjebne, seier 2-0 (21-14, 21-13) til de norske.

Det blir dermed puljespill på Mol-Sørum i dag. Kl. 9:00 møter de Drobnic-Košenina fra Slovenia, kl. 12:20 er Sivolap-Velichko fra Russland motstandere. De to beste i hver pulje går videre til eliminasjonsspill i morgen. Resultatene ser du her.

Kommentarer (2)

 

 1. Kåre says:

  Redaktør oppdaterer vanligvis helt prikkfritt. For ordens skyld er Varenhorst – Van Garderen Nederledere. Førøvrig er Varenhorst vise verdensmester fra sist VM og har nå fåt ny makker etter at Nummedor la opp. Varehorst har slitt med å få til spillet med ny makker, men fikk av FIVB tildelt Wild Card i WM om et par uker.

  Thumb up 1

 2. admin says:

  Du har selvsagt helt rett. Beklager glippen. Og takk for nyttig informasjon om det nederlandske laget.
  Og så satser vi på at Anders og Christian kommer langt i turneringen, dagens start er i hvert fall god.

  Thumb up 0

Legg igjen en kommentar