Publiserte artikler

USA vinner Grand Prix

Christa Dietzen toppscorer mot Brasil. Foto: FIVB

Allerede før siste spilledagen i Grand Prix har USA vunnet turneringen. Dette skjer fordi de i går slo Brasil 3-0 (25-16, 25-22, 25-21), og med det har vunnet 4 av 4 kamper, samtidig som Russland, det eneste laget som kunne ta dem igjen, tapte 0-3 (25-27, 20-25, 19-25) for China. Med det er USA blitt historisk, siden de er det første laget som har vunnet Grand Prix-sluttspillet på hjemmebane. Dessuten er de det første laget som vinner både VM og Grand Prix i løpet av et kalenderår.

Men selv om det er klart hvem som vil ta gullet, er de andre medaljene langt fra fordelt. Bare Japan uten seier er kjørt av lasset, mens China, Russland, Brasil og Italia alle har vunnet to kamper. Av disse har China 7 poeng, Russland og Brasil 6, mens Italia har 4.

I dag spiller USA mot China, Italia møter Brasil, mens Russland har Japan som motstander.

Hjemmesiden til Grand Prix er her, og du kan også lese mer hos CEV her.

 

Kommentarer (1)

 

  1. Scott says:

    Spesielt imponerende at USA måtte dele landslaget i to for å delta både i Grand Prix og Pan American Games. Og de skriver om lagets suksess i USAs største sportsmedia kanal, ESPN: http://espn.go.com/extra/panamgames/story/_/id/13314666/2015-pan-games-us-women-volleyball-team-ready-final-versus-brazil

    Thumb up 0

Legg igjen en kommentar