Publiserte artikler

Avskalling i VM

Vil Talita-Larissa juble også når dagens kamper er spilt? Foto: FIVB

De regjerende verdensmesterne hos mennene, nederlenderne Brouwer-Meeuwsen, måtte si takk for seg med syttendeplass da sekstendelsfinalene ble spilt i Nederland i går. Det var brasilianerne Alvaro-Vitor Felipe som satte stopp for nederlendernes ambisjoner om nytt gull i en tett 2-0-kamp (21-19, 25-23). Dermed er Nummerdor-Varenhorst de eneste nederlenderne tilbake som kan forsvare arrangørenes ære i herreklassen.

Men flere sterke lag måtte gi seg da kampene var ferdige i går. De fleste puljevinnerne er imidlertid videre til dagens åttendedelsfinaler, dessuten har Brasil fått videre de to lagene som ble nr. 3 i sine puljer. Av de seksten lagene som skal spille i dag er hele fire altså fra Brasil og tre fra USA, ellers er følgende nasjoner representert med ett lag hver: Australia, Canada, Sveits, Mexico, Tyskland, Russland og Nederland. Og ikke minst overraskelsene fra Cuba, Gonzalez-Nivaldo, som aldri før har deltatt i World Tour og var seedet sist, og Jefferson-Cherif fra Qatar, som var litt mer kjente, men likevel ikke ventet så høyt.

Men det betyr at vi ikke har med videre lag fra så pass sterke sandvolleyballand som Polen, Chile, Venezuela, Frankrike, Italia, Latvia, Østerrike og Spania.

I dag spilles både åttendedels- og kvartfinaler i begge klassene. I kvinneklassen må et av favorittlagene fra Brasil gi seg, etter som toppseedete Larsissa-Talita skal møte vinnerne i Stavanger Major, Antonelli-Juliana. I kvinneklassen ble ellers gårsdagens resultater mye som ventet, selv om mange nok trodde at mer enn ett tysk lag skulle være med videre.

Du finner sluttrekkefølgen for menn her, for kvinner her. Resultatene kommer her, etter at de første kampene har startet kl. 12:00.

Legg igjen en kommentar