Publiserte artikler

Puljene i European Games

I morgen er det åpningsseremoni i nyskapningen European Games, den europeiske varianten av de olympiske lekene. Og en av idrettsgrenene som er med i arrangørlandet Aserbajdsjans hovedstad Baku er sandvolleyball, der Norge stiller med to lag: Janne Kongshavn-Victoria Faye Kjølberg og Øivind Hordvik-Morten Kvamsdal. I alt deltar trettito lag av hvert kjønn i sandvolleyballturneringen, og disse er delt i åtte puljer. Kvinner og menn spiller puljespill annen hver dag, og det er kvinnene som innleder tirsdag 16. juni.

Puljene er nå fastlagt og viser at de norske kvinnene er i pulje med Spania 1, Sverige og Hviterussland 2, mens mennenes konkurrenter blir Aserbajdsjan 1, Italia 2 og Litauen. To lag er det maksimale antall et land kan ha med i hver klasse. Du finner puljene og mer informasjon her. Hjemmesiden til European Games er her.

Norge har forøvrig 53 utøvere i forskjellige idretter med i Baku. De som ventes å hevde seg i toppen er gjerne fekteren Bartosz Piasecki, bryterne Stige André Berge og Grace Bullen, skytterne, samt triathlonutøveren Kristian Blummenfelt. Hele troppen finner du her. TV2 kommer til å sende fra lekene på ulike plattformer. Når det gjelder volleyball, starter de konkurransene lørdag.

Amnesty har ellers uttalt seg kritisk til arrangementet, du kan lese artikkel i Aftenposten her.

Legg igjen en kommentar