Publiserte artikler

Fasteland blir proff

Rune Froestad Fasteland fra Øystese har skrevet kontrakt med den belgiske klubben Asse-Lennik, kan vi lese på facebooksidene til Nyborg VBK, se her.

Rune Fasteland er 19 år og har den foregående sesongen spilt elitevolleyball for Nyborg. Han vant klart flest blokkpoeng i løpet av sesongen og var også en alvorlig angrepstrussel med sine 204 cm. Volleyballkunnskapene ervervet han i Øysteseklubben Rossvoll og på volleyball-linjen på Øystese Gymnas, før han kom til Nyborg og der videreutviklet seg så godt at han fikk landslagsplass rundt nyttår. Som Rossvollspiller har han over 20 kamper for de yngre landslagene.

Klubben han nå går til, Asse-Lennik, ble nr. 2 i Belgia denne sesongen. Dermed er laget klart for spill i Champions League. Som forsterkning i tillegg til Fasteland har laget hentet den rutinerte belgiske landslagsoppleggeren Frank Depestele, som de senere sesongene har spilt i Frankrike. I Belgia vil han ellers møte Jonas Kvalen, som neste sesong skal spille for Prefaxis Menen, også det en klubb i den øverste divisjonen.

Med Fasteland har Nyborg på to sesonger sendt to landslagsmidtspillere til profflivet, den forrige var Andreas Takvam, som spiller i Polen.

Legg igjen en kommentar