Publiserte artikler

Årets første NEVZA

I dag starter sandvolleyballsesongen i regi av NEVZA, the Northern European Volleyball Zonal Association. Turneringen, som denne gangen bare er for kvinner, foregår ved Dalumhallen i Odense i Danmark, og er nesten fylt opp med norske, danske, svenske, finske og islandske lag. Tretti lag deltar og ni av deltakerlagene er norske. For disse har turneringen en egen betydning. De to beste norske lagene blir nemlig tildelt en plass i den norske nasjonskvalifiseringen, «country quota», til Stavanger Major Series 9.-14. juni.

Turneringen i Odense går over tre dager og spilles med dobbel eliminasjon. Finalen spilles altså andre pinsedag. De første kampene spiles kl. 11 i dag, og de norske lagene har fått følgende motstandere:
Hjortland-Sannarnes mot Aguilar-Hansson (SWE)
Solvoll-Lunde mot Utternäs-Strålman (SWE)
Maaseide-Aas mot Olsen-Okholm (DEN)
Viken-Tvinde mot Trans-Sondergard (DEN)
Treland-Pedersen mot Hallberg-Pohjola (FIN)
Helland-Hansen-Perrens mot Alderblad-Rådström (SWE)
Skjong-Ulveseth mot Heinsen-Jørgensen (DEN)
Lunde-Thelle mot Olsen-Bang (DEN)
Kongshavn-Kjølberg har fått bye i første runde.

Mennenes første NEVZA-turnering spilles om en knapp uke, 29.-31. mai i Kolding. Her er ti norske lag påmeldt. Du kan lese mer og finne resultatene her.

Legg igjen en kommentar