Publiserte artikler

VM-klare

Serbia t.h. slo Tyrkia 3-0 i den siste kampen og gikk til VM. Foto: CEV

Det var tydeligvis en fordel å spille på hjemmebane da Europakvalifiseringen til VM U21 gutter og U20 jenter ble ferdigspilt i helgen. De fire lagene som som sikret seg plass i sluttspillet, var nemlig alle arrangørlag. I jenteklassen vant Serbia og Russland hver sin pulje, som ble arrangert i henholdsvis Ruma i Serbia og Anapa i Russland, mens Polen og Slovenia gikk videre i gutteklassen, og deres puljer spilte i Belchatow i Polen og Nova Gorica i Slovenia.

VM-sluttspillet hos jentene skal arrangeres i Puerto Rico, mens guttene skal spille i Tijuana og Mexicali i Mexico senere i sommer. Kypros skulle opprinnelig være arrangør for jente-VM, men de har trukket seg.

Det var jentenes kvalifisering som var mest spennende, begge puljene ble vunnet med ett poengs differanse. Hos guttene var det klart allerede etter to dagers kamper at Polen hadde vunnet sin pulje, mens den andre puljen fikk en direkte avgjørende kamp den siste dagen. I den slo Slovenia Tyskland 3-1. Det kan bli flere europeiske lag som får reise til VM. De fem siste plassene skal nemlig fylles med lagene som er best ranket av de som ikke har fått plass så langt. Du kan lese mer om kvalifiseringen her.

Legg igjen en kommentar