Publiserte artikler

Casalmaggiore mestere

Casalmaggiore italienske mestere. Foto: legavolleyfemminile.it

Så har også kvinnenes serie A1 i Italia fått sin vinner. I den femte og avgjørende finalekampen vant Pomi Casalmaggiore 3-1 (25-23, 22-25, 25-23, 25-20) over Igor Gorgonzola Novara. Kampen gikk i Pala Terdoppio i Novara med 3.500 tilskuere. Novara hadde vunnet grunnserien ganske klart foran Casalmaggiore og hadde derfor fordelen av hjemmebane i den siste kampen, og så langt i finalespillet hadde hjemmelaget vunnet sine kamper. Men altså ikke denne gangen. Kampens MVP ble Casalmaggiors kaptein, kantspilleren Valentina Tirozzi.

Svært få hadde tippet dette resultatet før sesongen startet. Det er nemlig bare den andre sesongen Casalmaggiore spiller i den øverste serien. Forrige sesong ble laget nr. 7 av 11 som nyopprykket og røk ut av sluttspillet i første runde.

Til slutt kan vi nevne at den italienske toppserien får «norsk» forsterkning neste sesong. Christina Bauer, fransk, men født i Bergen, har meldt overgang fra tyrkiske Fenerbahce til de to foregående sesongers vinner i Italia, Nordmeccanica Rebecchi Piacenza.

Legg igjen en kommentar