Publiserte artikler

Kvalen skifter klubb

Jonas er for tiden i Førde, her på sandvolleydugnad flankert av Marcelo Penner t.v. og Lars Fredrik Tvinde. Foto: FVBK

På nettsidene til NRK Sogn og Fjordane kan vi lese at Jonas Kvalen forlater klubben han spilte profesjonelt for sist sesong, Argex Duvel Puurs, og går til en annen belgisk toppklubb, Prefaxis Menen. Oppholdet i Puurs var ikke som ønsket for Jonas, laget spilte hele sesongen med en stall på ni spillere, og han forteller også at det var ganske tilfeldig at han endte sesongen som den nest beste poengplukkeren i serien. Han fikk nemlig kontrakt som opplegger, men da det viste seg at klubben allerede hadde en opplegger, men ingen diagonalspiller, ville Jonas prøve seg på diagonalplassen, noe han også hadde gjort med suksess for landslaget tidligere på sommeren.

Og fram til han fikk en ankelskade på slutten av sesongen gjorde han det med bravur. Så godt spilte han at han ble attraktiv fra andre klubber. Og nå har han altså slått til på et tilbud fra Prefaxis Menen, der han også skal spille diagonal. Så oppleggerkarrieren ser ut til å være lagt på vent. Prefaxis Menen er ellers kjent blant norske volleyballinteresserte for å ha slått ut Nyborg i andre runde i Europacupen på golden set høsten 2010. Menen er en koselig, intim by sør i Belgia, bare noen meter fra grensen til Frankrike.

Når Jonas blir restituert etter ankelskaden, skal han fram til inneoppkjøringen spille sandvolleyball med en annen proff, Andreas Takvam. Du kan lese NRKs artikkel her. Se også presentasjon av Jonas på Menens sider her.

Legg igjen en kommentar