Publiserte artikler

Norge til finalerunden

En cut fra Øivind ser ut til å gi poeng mot Russland. Foto: CEV

Etter en dramatisk avslutning av finalekampen i puljespillet i tredje runde i Continental Cup i Baden i Østerrike, ble det norsk seier i den avgjørende «golden match» fordi den russiske pilleren Liamin måtte gi seg på grunn av en skulderskade.

Før det hadde Norge og Russland vunnet hver sin kamp. Øivind Hordvik og Morten Kvamsdal taklet greit Semenov-Bykanov og vant 2-0 (21-16, 21-9), mens Iver Horrem og Geir Eithun måtte tåle tap 1-2 (21-18, 17-21, 13-15) mot Liamin-Barsouk. Dermed ble Hordvik-Kvamsdal valgt til å spille det avgjørende settet mot Liamin-Barsouk. Og på stillingen 7-7 skjedde den avgjørende episoden som altså førte til at Norge går direkte til semifinale neste sommer, mens Russland må spille fjerde runde senere i sommer. Det samme skal Ukraina. Du kan lese mer her under resultatene.

Også de norske kvinnene skal spille Continental Cup i vår. Deres pulje går i Lorca i Spania 9.-10. mai, og som puljemotstandere får de Spania, Kroatia og Slovenia. Det norske laget består av Janne Kongshavn, Victoria Faye Kjølberg, Vilde Solvoll og Ingrid Lunde.

Kommentarer (1)