Publiserte artikler

Bedring mot Sverige

Blir det Norge som vinner på Arbeidets dag?

Det norske herrelandslaget spilte i kveld den andre av tre landskamper mot Sverige. Sverige bruker som kjent disse kampene i forberedelsene til viktig EM-kvalifisering. I forhold til gårsdagens kamp i Lindesberg, ga dagens kamp i Idrottshuset i Örebro bedre utbytte for begge lagene. Sverige har seksten spillere samlet, og har bruk for å teste best mulig de litt usikre kortene. Dermed ble storstjernen Marcus Nilsson hvilt i dag, og også midtspillerne var nye fra i går.

Men også Norge måtte gjøre forandringer. Mathias Loftesnes har en plagsom ankel og ble anbefalt av fysioterapeut å stå over og heller komme sterkt tilbake i morgen. Det førte til at Kristian Mjelde Bjelland ble flyttet fra midt til kant, og debutanten Ola Kvalvåg slapp til fra start i midten. I andre sett måtte den andre midtspilleren, Rune Fasteland, gi seg med en plagsom skulder, og en ny debutant kom på banen. Sverre Flåskjer fikk merke at nivået i denne sammenhengen er litt høyere enn når Toppvolleygymnaset spiller. Men begge debutantene greide seg etter forholdene godt.

Resten av laget var som i går: libero Yngve Sundfjord, som storspilte i mottak og forsvar, Lars Fredrik Tvinde på kant, Robin Bergheim opplegger, samt mottaker av bestemannsprisen, diagonalen Vetle Hylland.

Det var en helt annen glød og vilje i laget i dag, i tre fjerdedeler av kampen var det to jevngode lag som kjempet. Men da Norge misbrukte muligheten til å vinne settballen i det tredje settet, gikk luften ut av laget og Sverige fikk enkelt ta kampen hjem. 3-1 til Sverige med settsifrene 24-26, 25-21, 27-25, 25-16.

Kampen i morgen skulle egentlig spilles samme sted som i kveld. Men fordi 1900 billetter er forhåndssolgt, riktig nok mye på grunn av en ungdomsturnering som starter i morgen, blir den flyttet til en annen bane i det samme hallkomplekset. Som så mange ganger før lar vi oss imponere over de mange flotte hallene i Sverige. Dagens hall ble bygget i 1943, likevel var det aldri noen fare for at baller skulle gå i taket.

Se ellers det svenske forbundets referat fra gårsdagens kamp her.

Legg igjen en kommentar