Publiserte artikler

Åpnet med tap

Inntrykk fra kampen. Norge i hvitt

Det svenske landslaget for menn skal spille viktige kvalifiseringskamper i slutten av mai. To kamper mot Estland, en borte og en hjemme, avgjør om det blir Sverige eller Estland som tar en av de tre siste plassene i EM-sluttspillet i september. Sverige har derfor startet oppkjøringen foran de to kampene. De ønsket seg kamper mot Norge som hjelp i forberedelsen, og NVBF ga tilsagn om å sende et lag. Som kjent har de norske mennene ingen landslagstrener ansatt for tiden, men Scott Olsen sa seg villig til å hjelpe både Sverige og Norge og ta med et lag til tre kamper, en i Lindesberg og to i Örebro

Uten forberedelser ville det selvsagt ikke bli lett å hamle opp med sultne svensker. Norge ankom hotellet sent i går kveld, og etter en formiddagstrening var det klart for kamp i kveld i en godt besatt Lindesberg Arena. Trener Olsen formante om at dette handlet om respekt og han forventet topp innsats. Innsatsen var det lite å si på, men med lite samkjøring på norsk side ga sterk svensk serving angrepsproblemer på norsk side. Den svenske blokken var som regel på rett sted, og ballene som passerte ble som regel plukket og omsatt i gode angrep fra lagets MVP, opplegger Lushtaki.

Også den norske serven var tidvis bra, men laget manglet ofte utveier når forsvaret tok seg av ballen. Bare i det andre settet viste det norske laget tidvis hva som bor i det. Klare 3-0 (25-17, 25-22, 25-13) sto det til slutt i svensk favør. Mathias Loftesnes ble kåret til Norges beste spiller.

Sverige har siden i fjor sommer visst om denne unike muligheten de har til å ta seg til et EM-sluttspill. Siden den gang har de bearbeidet medlemmene sine for å få en fullsatt hall i Halmstad 31. mai når avgjørelsen faller. Du kan lese en reportasje her og en TV-sending fra Sveriges trening i dag her.

De to siste kampene mellom de to lagene spilles i Örebro i morgen torsdag og fredag.

Legg igjen en kommentar