Publiserte artikler

Nasjonale mestere

De svenske mesterne fra Engelholm. Foto: Fredrik Lövgren

En del nasjonale mesterskap er blitt avgjort i helgen.

I Sverige har det ledende laget på kvinnesiden, Engelholm, spilt hele sesongen uten å tape en eneste kamp mot et svensk lag. Faktisk er det bare de Oslo Volley og Stod Volley som har slått Engelholm denne sesongen, i hver sin NCC-kamp. Engelholm er med andre ord vinnere av både grunnserien og Grand Prix i Sverige, og i sluttspillet hadde de ikke tapt et sett før de møtte Hylte/Halmstad i den tredje finalekampen. Men der greide de ikke holde nullen lenger, Hylta/halmstad tok faktisk de to første settene. Men Engelholm greide å snu kampen, og med 3-2 (21-25, 24-26, 25-20, 25-19, 15-10) hadde de skjøvet fjorårets mester Hylte/Halmstad ned fra tronen. Du kan lese mer om kampen her.

I Tyrkia har Arkas Izmir vunnet mennenes mesterskap. Sluttspillet der spilles som en dobbel serie mellom de fire beste lagene etter grunnserien. Og etter at Izmir i går slo Halkbank Ankara, med blant andre Juantorena, Kubiak og Mozdzonek på laget med 3-0, kan ikke laget tas igjen når en kamp gjenstår. Izmirs toppscorer ble ikke uventet canadieren Gavin Schmitt.

I Nederland måtte kvinnene til VC Sneek vente i 23 år før de vant et nytt mesterskap. Men med 3-1 over Eurospeed TVT i den fjerde finalekampen, var mesterskapet sikret.

Hos mennene er Landstede Volleybal mer vant med titler. De sikret seg i går det tredje mesterskapet på rad ved å slå Abiant Lycurgus 3-0 i den tredje finalekampen, og dermed 3-0 i kamper. Dette var dessuten det andre året på rad som de både vant serie, cup og supercup.

Legg igjen en kommentar