Publiserte artikler

European League satt opp

Det europeiske forbundet CEV har i dag offentliggjort puljene i sommerens European League. Hos mennene skal tolv lag delta, hos kvinnene seks. De seks kvinnelagene kommer til å møte hverandre en gang, før de avslutter med en Final Four for de fire beste.

Mennene gjør det på samme måte: de tolv lagene deles i to puljer, der lagene i hver pulje møtes en gang. De høyest rankede lagene i puljene får fordelen av tre hjemmekamper, og etter at de fem kampene er spilt, går de to beste i hver pulje til Final Four. Mennene spiller denne 15.-16. august, kvinnene tidlig i september. Sted er ikke bestemt.

Lagene som skal delta i European League 2015:
Kvinner:
Tyrkia, Polen, Israel, Hellas, Ungarn og Georgia.
Menn:
Pulje A:
Polen, Makedonia, Estland, Østerrike, Danmark, Israel
Pulje B: Slovenia, Tyrkia, Hellas, Hviterussland, Kroatia, Romania.

Les mer hos CEV her.

Det er fjerde år på rad Danmark deltar i European League, og selv om det er en økonomisk utfordring, bl.a. fordi CEV krever TV-dekning av hjemmekampene, forteller den danske landslagssjefen Mikael Trolle at deltakelsen gir utrolig mye tilbake både sportslig og med tanke på interessen for volleyball i Danmark. Les artikkel på de danske nettsidene her.

Kommentarer (1)

 

  1. Tore Morken says:

    Jeg antar Norge ikke har søkt om å delta i European League. Fristen var 19.1.2015. Noen som i så fall vet hvorfor? Det koster 15000 Euro å delta, så jeg antar det er vurdert som for dyrt? For sportslig er vi neppe svakere enn Danmark? Her er reglementet for deltakelse for de som måtte være interessert: http://ebook.cev.lu/competitions/el/regulations/index.html#126

    Thumb up 0

Legg igjen en kommentar