Publiserte artikler

Favorittene til bronsefinalen

USAs blokk ble for sterk denne gangen. Foto: FIVB

De færreste hadde nok tippet utfallet av gårsdagens to semifinaler i VM for kvinner i Milano. De resulterte nemlig i at USA spiller finale i dag mot Kina, på bekostning av henholdsvis Brasil og Italia. Det var på forhånd ikke usannsynlig at utfallet mellom Brasil og USA ville være åpent, men Brasil hadde tross alt som eneste lag ikke tapt en eneste kamp i VM, blant annet hadde de slått USA i første rundes puljespill, riktig nok med mange innbyttere på begge lag, siden de begge var klare for avansement, og var favoritter også i denne kampen.

Men USA viste seg sterkest og vant 3-0 (25-18, 29-27, 25-20). Dermed må Brasil nok en gang se drømmen om å vinne et verdensmesterskap bli knust, mens det nå er USA som har muligheten til å ta sin første VM-tittel. Deres finalemotstander Kina kan imidlertid ta sitt fjerde, etter at de til flerparten av 12.600 tilskuere i Milanos store skuffelse slo ut hjemmefavorittene med 3-1 (25-21, 25-20, 20-25, 30-28). Du kan lese mer om semifinalene her.

Bronsefinalen i dag spilles kl. 17:30, finalen kl. 20:00. Du kan følge kampene på laola1.tv.

Kommentarer (1)