Publiserte artikler

VM-betraktninger

Mexico i angrep mot Thailand. Foto: FIVB

Tor Inge Askeland har sett lagene som spilte kvinnenes første VM-runde i Verona, og i den forbindelse har han gjort seg noen refleksjoner vedrørende to av VMs svakeste lag.

Kazaksthan går videre som fjerde lag fra pulje C  etter å ha slått både Thailand og Mexico svært lett og samtidig vært bortimot sjanseløse mot lagene foran seg. De fire beste lagene i pulje C skiller seg fra de to svakeste med betydelig bedre fysikk. Når det gjelder Thailand og Mexcio, er det rimelig å anta at Norges landslag er bedre stilt når det gjelder fysiske forutsetninger. Et godt forberedt norsk landslag burde også matche disse lagene i både angrep og blokk, og sannsynligivs kunne Norge slått både Thailand og Mexcio med alle våre beste utøvere tilgjenglig.

Thailand slår Mexico i en tre-setter med knappest mulig margin i alle settene og tar 17.plass i mesterskapet, samtidig som de er langt unna det nivået som de hadde da de slo Russland i Grand Champions Cup i fjor sommer. Da hadde de riktignok med seg stjernespillere som Sittirak, Apinyapong og Tomkom, og kun tre av spillerne i troppen den gang er de samme som stiller i VM.

Thailand er definitivt inne i et generasjonsskifte, men også Mexico gir mye spilletid til unge spillere. Kongyot som er Thailands desidert beste poengplukker er født i 1995. De to klart beste poengplukkerne hos Mexcio er kaptein Rangel (1993) og Sainz (1995). Det er også interessant å se at Moksri, som blir 15 år i november, er Thailands nest beste poengplukker mot Kazaksthan. Dersom hun hadde bodd i Norge, hadde hun først hatt lov til å debutere i 1.divisjon om 3 uker.

Mye tyder på at Thailand og Mexcio bruker dette verdensmesterskapet til å bygge opp unge spillere som skal bidra til bedre plasseringer i OL i Rio, enn det de resultatmessig har fått til her i Italia. Det blir interessant å se hvor langt dagens stjernespillere fra Mexcio og Thailand, som for øvrig er 175, 178, 180 og 180 cm høye, kan hevde seg mot de fysiske stormaktene i framtiden.

Vi kan tilføye at de tre lagene som kom først i puljen var USA, Russland og Nederland.

Legg igjen en kommentar