Publiserte artikler

Europacupdømming og -spill

Ellen Mari Burheim dømmer europacup i kveld

De norske internasjonale dommerne er jevnt og trutt ute og dømmer europacup- og andre internasjonale kamper. I kveld skjer det litt uvanlige at to kvinner skal dømme sammen i Challenge Cup for menn. I Finland skal Ellen Mari Burheim være førstedommer i kampen mellom VaLePa Sastemala og Ribnica Kraljevo fra Serbia. Med seg som andredommer får hun Malin Byhlin fra Sverige, så det skulle ikke bli noen kommunikasjonsvanskeligheter. Finnene vant bortekampen 3-1 og ligger altså best an til avansement.

Vi kan ellers nevne at Geir Vestbø var førstedommer i en kvinnekamp i Challenge Cup i Nederland i går da Sagres Neuchatel fra Sveits tok seg videre til sekstendedelsfinalen på bekostning av hjemmelaget Alterno Apeldoorn. Sveitserne vant 3-0 i Apeldoorn etter å ha tapt 2-3 hjemme.

En norsk spiller har også gått videre i cupen, i tillegg til Stods kvinner, som jo avanserte uten kamp siden motstanderne O.P.E. Rethymno ikke fant det turen verdt å dra til Steinkjer. Men Mathias Loftesnes har spilt kamp for sitt belgiske lag Euphony Asse-Lennik, og de vant i går 3-0 hjemme over portugisiske Fonte Bastardo Azores etter 3-2 borte i forrige kamp.

Fra Førdes kamp i går mot russerne Fakel Novy Urengoy har NRK Sogn og Fjordane en artikkel. Du kan lese den her. På Fakels hjemmesider finner vi følgende statistikkopplysninger fra kampen:
Førdes poengvinnere:
Lars Fredrik Tvinde 9 poeng
Jonas Kvalen 8
Vasile Afloarei 5
Lars Magnus Kaasa 3
Marcin Lubiejewski 2
Simon Buvarp 1

Russernes toppscorer var Vitaly Mosov med 14.

Lagenes poeng fordelte seg slik:
Angrep: Fakel 30 (56% kill) – Førde 22 (36%)
Blokk: Fakel 16 – Førde 4
Serveess: Fakel 9 – Førde 2
Feil: Fakel 20 – Førde 15
Mottakskvalitet (positive/perfekte): Fakel: 65%/48% – Førde 38%/22%

Legg igjen en kommentar