Publiserte artikler

Norske e-cupdommere

Tim Kaaber dømmer europacup i dag

Det er ikke bare spillere fra Norge som er i aksjon i europacupene. Med norske klubber som deltar, blir det også mer aktivitet for de norske dommerne med internasjonalt sertifikat. En av dem har allerede fått testet nivået. Andreas Myredal var førstedommer i en herrekamp i CEV-cupen mellom finske Tiikerit Kokkola og MOK Djerdap Kladovo fra Serbia forrige onsdag, en kamp som endte 3-2 til hjemmelaget.

Neste norske dommer ut er Tim Kaaber, som i dag skal være andredommer mellom SVS Post Schwechat fra Tyskland og A.E.K. Aten. Dette er en kvinnekamp i CEV-cupen. I samme cup og klasse skal Geir Vestbø være andredommer i morgen i kampen mellom LP Salo fra Finland og Kanti Schaffhausen fra Sveits, for øvrig et lag Hanne Haugen Aas spilte for forrige sesong og dermed i stor grad hjalp til europacupplass med andreplassen de da fikk.

I neste uke og senere venter flere oppdrag for de fem internasjonale dommerne Norge har, i alt blir det norske i sving 11 ganger i høst. Du kan se hvilke oppdrag som venter her.

Kommentarer (5)

 

 1. Dommer'n says:

  Stå på! Norske dommere holder et meget høyt nivå, og med større deltagelse av lag som nevnt over så håper jeg vi snart ser dommere i semi- og selve finalene fremover! De er nemlig gode nok for det!

  Thumb up 0

 2. Odd Ekerhovd says:

  Uansett hvem som gjemmer seg bak kallenavnet Dommer`n, så er jeg ganske sikker på at du glemte ordet “Noen” i kommentaren din.. Mellom “Stå på!” og “Norske”.

  Thumb up 0

 3. Arve Sundnes says:

  Mesteparten av de norske dommerene er jo helt ute og kjører. Uerfarne, lite forståelsesfulle osv.. De har ett rykte som er ganske vanskelig å få vekk!

  Thumb up 0

 4. admin says:

  De internasjonale dommerne blir satt opp fordi de holder mål. Vi kan nevne at Lars Rydland er tatt ut til å dømme i en av puljene i tredje runde i VM-kvalifiseringen 3.-5. januar. Kampene spilles i Frankrike, og de andre lagene er Belgia, Hviterussland og Spania. Vinneren av puljen er klar for VM-sluttspillet neste år.

  Thumb up 0

 5. Cato Siljander says:

  Som ung(i forhold til de som er internasjonale) norsk dommer, i både volleyball og sandvolleyball, så er jeg veldig interesert i på hvilket grunnlag norske dommere er ute og kjører. Dersom jeg og andre dommere skal kunne utvikle oss er det kjekt med tilbakemeldinger, men de bør være begrunnet slik at det gir læring.

  Jeg har selv vært rundt i verden og sett volleyball på høyt nivå og ser stort sett ingen eller liten forskjell på de norske internasjonale dommerne og de jeg møter på rundt i verden.

  Thumb up 0

Legg igjen en kommentar