Publiserte artikler

Sølvvinnere!

Lars Fredrik Tvinde og Hendrik Mol sikret Norge i dag nok en sølvmedalje i et internasjonalt mesterskap i sandvolleyball i de yngre årsklassene. Tidligere har Hendriks lagkamerater i Nyborg, Andreas Takvam og Runar Torsvik Sannarnes, samt Lars Fredriks lagkamerat i Førde, Bjarne Nikolai Huus, i par med Christian Sandlie Sørum fra Rjukan, tatt VM-medalje i samme valør i klassen U19.

I dag gjaldt det imidlertid EM i klasse U22. Mesterskapet gikk i Varna i Bulgaria, og etter at Tvinde-Mol hadde slått ut polakkene Kosiak-Rudol, som senere tok bronsemedaljene, med 2-0 (24-22, 21-13) i semifinalen, skulle de opp mot ikke ringere enn Losiak-Kantor, også de fra Polen, i finalen. Og med bakgrunn i at polakkene er verdensmestere i klassene U19, U21 og U23, samt at de hadde slått nordmennene 2-0 i puljespillet, var det ingen tvil om at polakkene var favoritter.

Men de to norske spilte uten respekt, hadde settball i det første settet og to i det andre. Mesterskapsrutinen tok imidlertid ut sin rett, og med 24-22, 22-20 ble det et nytt mesterskap til Losiak-Kantor.

Les mer hos CEV her, resultatene finner du her, artikkel hos NVBF her og i Firda her

Med sølvet i EM skulle Lars Fredrik og Hendrik være sikret plass blant Europas seks lag som får stille i VM U23 neste år.

Legg igjen en kommentar