Publiserte artikler

Sluttspill i World League

I dag starter sluttspillet i World League. I tillegg til arrangørlandet Argentina har fem lag kvalifisert seg gjennom ti kamper i det innledende gruppespillet der atten lag deltok. De seks lagene er delt i to puljer, og etter en kamp mot hvert av de andre lagene i puljen, går de to beste fra hver pulje til semifinale, der nr. 1 i den ene møter nr. 2 i den andre. Semifinalene spilles lørdag, bronsefinale og finale søndag. Sluttspillet avvikles i Estadio Islas Mavinas i byen Mar del Plata. Hallen har en tilskuerkapasitet på 8.000 og brukes jevnlig til volleyballkamper. Blant annet ble det spilt VM-kamper i 2002 her.

Som det ser ut, er kanskje den ene puljen noe sterkere enn den andre. Det er puljen med vinner av innledningspulje A, Brasil, toeren i pulje B, Russland, og vinneren av pulje C, Canada. Den andre puljen består av arrangørlandet Argentina, vinner av pulje B, Italia, og toer i pulje A, Bulgaria. I dag spilles da en kamp i hver av de nye puljene: kl. 22:30 revansjeoppgjøret fra OL-finalen Brasil-Russland og kl. 02:00 i morgen natt Argentina-Bulgaria.

Det som er sikkert for dette sluttspillet i World League, er at vi ikke vil få samme vinner som i fjor. Faktisk har ingen av fjorårets medaljevinnere, Polen, USA og Cuba, kvalifisert seg. Med ni seire i World League er nok Brasil interessert i å revansjere fjorårets sjetteplass, den dårligste plasseringen de noen sinne har hatt. Italia har åtte seire, men i fjor greide de ikke kvalifisere seg til sluttspillet. Du finner alt stoff om World League her.

Legg igjen en kommentar