Publiserte artikler

Bra hovedrundestart

Sørum t.v. og Huus er kommet godt i gang i VM. Foto: FIVB

De tre norske lagene som fortsatt deltar i VM i sandvolleyball for spillere født 1995 og senere, har fått en bra innledning på hovedrunden. Best har det gått for Bjarne Nikolai Huus og Christian Sandlie Sørum. De vant begge kampene de spilte i går og er dermed sikret eliminasjonsspill der de tre beste lagene i hver pulje deltar. Huus-Sørum slo først Hutchinson-Shavar fra Jamaica enkelt 2-0 (21-7, 21-10), deretter ble det litt tyngre mot russerne Stoyanovskiy-Yarzutkin. Likevel ble det også her 2-0 (22-20, 21-14). Siste puljemotstandere er Murch-Schubert fra Australia. Kamptidspunkt er ikke klart i skrivende stund. Med tanke på at Huus-Sørum ble nr. 5 i fjorårets VM, er de i bra rute til å gjenta eller forbedre den bedriften.

Det andre gutteparet, Jarle Fornes-Henrik Aase Hole, kom ikke like godt i gang med mesterskapet. De spilte bare en kamp i går, og denne tapte de for Reichert-Wickler fra Tyskland med 0-2 (13-21, 13-21). Men de to kampene de skal spille i dag kan likevel føre dem inn i eliminasjonsspillet.

Jentelaget med Benedicte Maaseide og Cecilie Woie har også spilt to kamper. Det endte med en seier og et tap. I første kamp ble det klart tap mot Kociolek-Gruszczynska fra Polen med 0-2 (12-21, 5-21), men deretter ble det seier mot Hernandez-Santoyo fra Mexico. Kl. 13:15 i dag skal de møte Vale-Cele fra Venezuela. Disse har tapt begge sine kamper så langt, så mulighet for eliminasjonsspill bør absolutt være til stede her også. Maaseide får spille på rutinen, hun har en 17. plass fra i fjor med Susann Jægtnes Bech.

Eliminasjonsspillet starter i morgen for begge klasser. Du finner alle resultater her.

Legg igjen en kommentar