Publiserte artikler

Tre i hovedrunden

Jarle Fornes overvant tysk blokk og gikk til hovedrunden. Foto: FIVB

Norge har fått med tre lag i hovedrunden i VM U19 i sandvolleyball i Porto, Portugal. Bjarne Nikolai Huus og Christian Sandlie Sørum var klare på forhånd, og i går spilte også Jarle Fornes og Henrik Aase Hole seg til plass via to seire i kvalifiseringen. Først slo de polakkene Cyran-Paszkowski greit 2-0 (21-15, 21-17), og i den avgjørende kampen om å komme inn i hovedturneringen ble tyskerne Reimann-Rudolf slått like enkelt 2-0 (21-13, 21-17). Dermed har vi to norske guttelag blant de 32 lagene som starter puljespillet i dag. Huus-Sørum skal først i ilden. Kl. 11:45 møter de Hutchinson-Shavar fra Jamaica. Senere i dag møter de Velichko-Margiev fra Russland, mens siste puljemotstander står for tur i morgen. Det er Murch-Schubert fra Australia. Første motstandere for Fornes-Hole er tyskerne Reichert-Wickler. De står klar på andre siden av nettet kl. 15:30. De to neste motstanderne, som de møter i morgen, er Dzavoronok-Hadrava fra Tsjekkia og Kamara-Lombi fra Sierra Leone.

Også jentene har fått med et lag i hovedrunden i dag. Men Benedicte Maaseide og Cecilie Woie måtte tåle et knepent tap i den avgjørende kampen i andre kvalifiseringsrunde etter å ha hatt tre matchballer mot Andressa-Hoffmann fra Brasil. De toppseedete motstanderne vant til slutt 2-1 (20-22, 21-10, 19-17), og de norske skulle dermed i prinsippet vært utslått. Men som antydet i går er det en del påmeldte lag som ikke dukker opp til disse mesterskapene. Så også denne gangen, og dermed fikk Maaseide-Woie plass i hovedrunden som lucky loser. Her har de havnet i pulje med Vane-Cele fra Venezuela, Hernandez-Santoyo fra Mexico og Kociolek-Gruszczynska fra Polen. De siste møter de allerede kl. 9:30 i dag, og de møter også mexicanerne senere i dag.

Det andre jentelaget som deltok i kvalifiseringen, Henriette Benum Andersen-Charlotte Renee Hansen, ble dessverre slått ut allerede i første kvalifiseringsrunde. Motstanderne Gschöpf-Geßlbauer fra Østerrike vant 2-0 (21-7, 21-11).

Du finner hjemmesiden til VM her.

Kommentarer (1)