Publiserte artikler

VM U19 beach

I dag starter VM i sandvolleyball for spillere født 1995 og senere. Mesterskapet går i Porto i Portugal, og i likhet med VM U21 og U23 som gikk tidligere i sommer, er det også her satt av seks plasser i hovedrunden til hvert av de fem kontinentene i FIVB, i tillegg til to ekstra plasser till arrangørene. I tilfelle hovedrunden ikke er fylt opp på denne måten, spilles det kvalifiseringsturnering i forkant for å fylle de ledige plassene. Norge har meldt på fire lag, to i hver klasse, men siden Europa som angitt bare har seks plasser, har bare det ene guttelaget fått plass i hovedrunden. Det laget består av Bjarne Nikolai Huus og Christian Sandlie Sørum. De er dermed klare for kamper i morgen.

De tre andre norske lagene skal spille kvalifiseringskamper i dag. Kl. 10:00 møter Benedicte Maaseide-Cecilie Woie Sharo-Valeviz fra Venezuela, kl. 10:50 har Henriette Benum Andersen-Charlotte Renee Hansen kamp mot Gschöpf-Geßlbauer fra Østerrike, og i gutteklassen møter Jarle Fornes-Henrik Aase Hole Cyran-Paszkowski fra Polen kl. 12:30. Flere runder er ikke satt opp, og vi har ellers opplevd i de tidligere yngremesterskapene at det er mulig å komme inn i hovedrunden selv med tap i kvalifiseringen.

Vi merker oss ellers at David Cox er FIVBs dommerdelegat. Mesterskapets hjemmeside finner du her, der det blant annet gjøres et poeng av at sist helgs VM-toer Ricardos sønn Pedro Henrique Resende Santos skal delta i Porto. Vi får se om han har arvet sin fars kvaliteter.

Legg igjen en kommentar