Publiserte artikler

Roma Grand Slam

I dag starter den siste World Tour-turneringen i sandvolleyball før sesongens hovedmål, VM, går i gang i Stare Jablonki i Polen 1. juli. Denne uken er det altså en Grand Slam-turnering både for kvinner og menn, og den spilles i vakre omgivelser i Foro Italico i Roma. Turneringen er den fjerde i rekken av ti World Tour-turneringer denne sesongen, etter Shanghai, Corrientes og Haag. I takt med at de norske prestasjonene i sandvolleyball på seniornivå internasjonalt har blitt dårligere denne sesongen, hadde i utgangspunktet bare ett norsk lag fått plass i turneringen, men da i kvalifiseringsturneringen og ikke blant de 24 som er klare for hovedrunden. Det var Geir Eithun og Iver Horrem som var kommet blant de 24 lagene som spiller om åtte plasser inn i hovedrunden.

Ved det tekniske møtet i går viste det seg imidlertid at ikke alle kvinnelagene var møtt til kvalifiseringen. Dermed ble det plass også til Cindy Treland og Janne Pedersen, som opprinnelig sto på reservelisten. Dermed blir det disse to som skal først i aksjon av de to norske lagene. De spiller sin kamp i første kvalifiseringsrunde mot Goricanec-Hüberli fra Sveits kl. 14:00. Vinner de denne, venter Fopma-Sweat fra USA i kampen som avgjør om de kommer til hovedrunden.

Horrem-Eithun er ranket som nr. 4 i kvalifiseringen og går dermed direkte til andre runde i kvalifiseringen. Motstandere der blir vinnerne av kampen Virgen-Ontiveros (MEX) og Herrera-Gavira (ESP). Klokkeslett for denne kampen er ikke satt opp ennå.

Du finner nødvendig stoff om turneringen her. Laola1.tv sender som vanlig, så får vi se om sendingene tillates vist i Norge.

Legg igjen en kommentar