Publiserte artikler

Hovedrunde i Haag

God kjemping i forsvar fra Morten var ikke nok til å gå videre i Haag. Foto: FIVB

Det ene av de to norske lagene som deltar i FIVBs Grand Slam-turnering i sandvolleyball i Haag i Nederland, kom seg videre til hovedrunden som starter i dag. Iver Andreas Horrem og Geir Sindre Eithun ser i øyeblikket ut til å være Norges ubestridt beste sandvolleyballag hos mennene, og i går kvalifiserte de seg inn ved å slå sveiserne Kissling, G.-Kissling, J. greit 2-0 (21-16, 21-14) i den ene kampen de måtte spille. Brødrene Kissling slo forøvrig ut svenskenes beste lag, Gunnarsson-Brinkborg, i første kvalifiseringsrunde.

Lenger enn til første runde kom dessverre heller ikke Morten Kvamsdal og Øivind Hordvik. Marcos-García fra Spania ble for sterke og vant 2-0 (23-21, 21-17).

Geir og Iver er nå blant de 32 lagene som spiller puljespill. De er havnet i pulje med sterke lag, og møter i dag Ricardo-Álvaro Filho fra Brasil kl. 12:20. De to andre lagene i puljen, Brouwer-Meeuwsen fra Nederland og Sorokins-Smedins, T. fra Latvia, spiller de mot i morgen. For å gå videre til utslagsrundene, som også spilles i morgen, må de bli blant de tre beste i puljen. Resultatene finner du her. Det er kvinnene som er først i ilden i dag, de spiller to kamper hver, og startet de første kl. 9:00. Ingen norske har deltatt. Kamper fra centercourt kan du se på laola1.tv.

FIVB melder ellers at de fra og med neste World Tour-turnering, Grand Slam i Roma neste uke, har modifisert adgangsprosessen til turneringene i World Tour og Open for spillerne. Dette er gjort etter innspill fra spillerne. De nasjonale forbundene skal nå bare bruke rankingpoengene til lagene som har deltatt i de første tre turneringene, eller er påmeldt til Haag. Du kan lese mer her.

Legg igjen en kommentar