Publiserte artikler

Klart for de store

Etter at pulje C med de lavest rankete lagene innledet World League forrige helg, er det nå klart for de store gutta i pulje A og B. Som kjent har FIVB endret litt på World League denne sesongen. Antall lag er økt fra 16 til 18, og lagene er delt i tre pujer. De tolv lagene med best ranking er fordelt i pulje A og B etter serpentinsystemet, mens de seks siste er i pulje C. Bare vinneren i pulje C går til sluttspillet, mens de to beste i hver av de to andre puljene samt arrangørlandet Argentina går videre derfra til de avgjørende kampene som spilles i Mar del Plata 17.-21. juli.

Kampen om topplassen i pulje C ser ut til å bli jevn. Bara Sør-Korea vant begge sine oppgjør mot Japan sist helg, mens Finland-Portugal og Canada-Nederland delte på seirene. Denne helgen møtes Canada og Portugal, Sør-Korea og Finland, samt Nederland og Japan.

Også i Pulje A og B er det fullt kampprogram. Helgens oppsett ser slik ut:
Pulje A: Polen-Brasil, USA-Argentina, Frankrike-Bulgaria
Pulje B: Russland-Iran, Italia-Tyskland, Cuba-Serbia

Det er endringer både i trenerapparat og spillerstaller hos flere av de beste lagene. Mange er inne i en oppbyggingsfase som er rettet mot OL i 2016, men på veien dit har de europeiske lagene et EM i september å tenke på, og VM neste år er også viktig å få med seg. Hvor Polen og Brasil står, begge har samme trener som i fjor, får vi sett på laola1.tv. Søndagens kamp kl. 20:15 er plukket ut som denne ukens kamp fra FIVB. Før det har de hatt sitt første oppgjør i dag kl. 17:45. Som kjent spiller alle lagene to kamper mot hverandre når de møtes en helg.

Alt stoff om World League finner du her. Live score med statistikker og intervjuer ligger her. Dagens første kamp er forøvrig Russland-Iran kl. 17:00.

Legg igjen en kommentar