Publiserte artikler

Endringer i VM U23

Svein Solhaug forsøker å blokke en av amerikanerne. Foto: FIVB

Vi var nok for raske med å avskrive Lars Retterholt og Hendrik Mol som deltakere i hovedrunden i VM i sandvolleyball for spillere født 1991 og senere. De ble riktig nok slått ut i andre runde i kvalifiseringen som gjaldt å fylle fem ledige plasser i hovedrunden. Men når kampene i hovedrunden nå er satt opp, viser det seg at både Svein Solhaug-Daniel Bergerud, som slo Hatcher-Kalmbach fra USA 2-1 (17-21, 21-17, 15-10) i kampen som skulle avgjøre om de fikk hovedrundeplass, og Retterholt-Mol er med. Tydeligvis har mange lag fra de andre kontinentene ikke dukket opp, og dermed har flertallet av lag som spilte kvalifisering likevel fått plass. Dette ser vi tydeligst i jentenes turnering. Den blir nå spilt med bare 29 lag. Synd da at Norge bare meldte på ett lag i denne klassen.

I hovedrunden har Irmelin Torsvik Sannarnes-Ane Guro Tveit Hjortland havnet i en pulje med bare tre lag. Dermed skal de være garantert å gå videre til utslagskampene som spilles med singel eliminasjon. Sannarnes-Hjortland er først ut av de norske i dag. De møter Dumbauskaite-Povilaityte fra Litauen kl. 9:00. Det siste laget i puljen er Paszek-Kociolek fra Polen. Disse spiller de mot kl. 14:50.

Retterholt-Mol spiller sin første kamp kl. 11:15. Motstandere er Jones-Stevenson fra USA. De to andre lagene i puljen er Revuelta-Galindo fra Mexico og Mora-Lopez fra Nicaragua. Begge disse møter de i morgen. Lagene Solhaug-Retterholt har i sin pulje er Kissling, G.-Gerson fra Sveits, som de spiller mot kl. 14:50, Petutschnig-Winter fra Østerrike og Gahr-von Deichmann fra Liechtenstein.

Hjemmesiden til VM finner du her. Det ser også ut til at laola1.tv sender fra turneringen, se her.

Legg igjen en kommentar