Publiserte artikler

Baden Masters

Den første turneringen i CEVs EM-syklus er i gang. Det ble spilt to kamper i nasjonskvalifiseringen i går for å finne hvilke ekstra lag fra Sveits og Nederland som skulle komme med. I dag starter kvalifiseringen mot hovedrunden, der det skal være 16 lag når denne starter i morgen. Det er en svært sterk turnering denne gangen, de aller fleste topplagene fra Europa deltar, så nåløyet for å komme med er trangt. Det viser blant annet at av de tre norske herrelagene som var påmeldt, ble det bare funnet plass til Øivind Hordvik og Morten Kvamsdal i den 24 lags store kvalifiseringen, mens Loftesnes-Tvinde og Solhaug-Bergerud må nøye seg med Skien Open denne gang. De to norske lagene som var påmeldt i kvinneklassen, Janne Kongshavn-Cindy Treland og Ane Guro Tveit Hjortland i par med Vilde Solvoll, begge fikk plass i kvalifiseringen.

Ingen norske lag har altså nok rankingpoeng til å være blant de 12 lagene i hver klasse som er direktekvalifisert til hovedrunden. Laget som kanskje kunne vært det, Iver Horrem og Geir Eithun, er som kjent opptatt med World Cup i Brasil. Dermed må de norske lagene gjennom inntil tre runder i kvalfiseringen for å sikre seg en av de fire ledige plassene. Kongshavn-Treland er ranket som nr. 7 i kvalifiseringen og går direkte til andre runde. Der skal de møte Lahti-Hyttinen fra Finland kl. 12:20, mens Hjortland-Solvoll skal møte Dinova-Angelova fra Bulgaria i sin førsterundekamp kl. 9:50.

I klassen for menn får vi skandinavisk oppgjør i første runde. Hordvik-Kvamsdal skal møte danskene Anders Lund Hoyer og Søren Svane Hoyer kl. 11:30. Laola1.tv vil vise kamper fra centercourten og bane 2. Følg med her, så kan du kanskje se noen av de norske lagene i aksjon. CEVs hjemmesider for Baden Masters finner du her, og arrangørens side er her.

Legg igjen en kommentar