Publiserte artikler

Banebrytende

Anders Kristiansson blir første utenlandske klubbtrener i Japan. Foto: Raymond Wardenær

Bare noen uker etter at Japan for første gang ansetter en utenlag landslagstrener, nemlig Gary Sato fra USA, kommer meldingen om at den første profesjonelle herreklubben i Japan henter en trener fra utlandet. Treneren det gjelder er ingen andre enn legendariske Anders Kristiansson fra Sverige. Som de fleste volleyballinteresserte vet, sto han for bragden å føre de svenske mennene til sølv i EM i 1989. Og i 1988 deltok han med Sverige i OL i Seoul med sjuendeplass som resultat. Etter at han avsluttet arbeidet med det svenske landslaget, har han hatt suksess med flere utenlandske klubblag, blant andre belgiske Noliko Maaseik, som han førte til europatoppen, og Olympiakos Pireus i Hellas. I det siste har han puslet litt med sandvolleyball, blant annet har han fulgt opp det svenske landslaget Hannes Brinkborg og Stefan Gunnarsson.

Det skal bli svært spennende å se hva han kan utrette i Japan. Med dette oppdraget fullfører han på mange måter en sirkel. Et langt studieopphold i Japan på syttitallet ga ham nemlig inspirasjon til å utvikle den volleyballen han i dag står for. Anders Kristiansson var til stede i Halmstad under VM-kvalifiseringen, og det var der han brakte nyheten om at han skal bli trener i Japan.

Legg igjen en kommentar