Publiserte artikler

Sterk norsk åpning

Norge fikk forhåndsfavorittene Hellas på gyngende grunn i åpningskampen i VM-kvalifiseringen i Halmstad i dag. Hellas kom best i gang mot et litt tafatt norsk lag og vant det første settet relativt enkelt med 25-16. Men i de to neste settene var det Norge som styrte og stelte. Spesielt blokkspillet ble nå den store forskjellen, og det som kom forbi fra mer og mer frustrerte grekere, med Trentinostjernen og flere ganger klubbverdensmester Mitar Djuric i spissen, ble plukket av et inspirert forsvar og omsatt i susende angrepspoeng fra spesielt Mathias Loftesnes og Lars Fredrik Tvinde. Og med svært solid servemottak kunne Norge spille ut den greske blokken.

Begge de to neste settene gikk til Norge med 25-21, og alt lå til rette for tre norske poeng. Men noen uheldige baller svingte momentum igjen og Hellas kunne overta styringen. Nordmennene kjempet godt, men kunne ikke unngå at Hellas tok settet med samme sifre, altså 25-21. Et avgjørende sett måtte dermed til, og her virket det som de norske var blitt slitne, mens grekerne hadde fått påfyll av energi. Etter en kamp i motbakke måtte de norske guttene se at Hellas vant settet 15-9 og dermed kampen 3-2.

Norge stilte med følgende startoppstilling i alle settene: opplegger Kåre Helvik Morken, Vetle Hylland på diagonal, kantene Mathias Loftesnes og Lars Fredrik Tvinde, midtene Kristian Mjelde Bjelland og Rune Berg, samt Yngve Sundfjord som libero. Gode serveinnhopp fra Jonas Kvalen og Ask Helland-Hansen, ellers var det ingen bytter. Lars Fredrik Tvinde fikk pris som Norges og kampens beste spiller.

I dagens andre kamp fikk ikke Norges neste motstander, Sverige, særlig motstand fra Island og vant lett 3-0 (25-16, 25-18, 25-15). Spiller Norge morgendagens kamp som i dag, skal Sverige få det tøft med å ta hjem seieren. Kampstart i morgen er kl. 18, og kampen blir streamet på Volleykanalen. For de som ikke fikk sett Hellaskampen i dag, er det mulig å se den samme sted.

CEVs DataVolleystatistikk fra kampen ligger her. At svenskene også lot seg imponere av Norge, kan du lese her. Se også omtale hos CEV.

Legg igjen en kommentar