Publiserte artikler

Dansk oppkjøring

Som de fleste volleyballinteresserte nå er klar over, skal Danmark i dagene 20.-29. september arrangere EM for menn i samarbeid med Polen. Semifinalene og finalene skal spilles i Parken i København, og en stor del av de 5.000 utlagte billettene er allerede solgt. Danmarks landslagstrener fra USA, Fred Sturm, har tatt ut en bruttotropp på 28 spillere, og disse ble for noen dager siden samlet for å starte den fire måneder lange oppkjøringen fram mot mesterskapet.

I perioden fram til EM-sluttspillet starter, vil Danmark ha spilt 25 landskamper. Den første av disse skal spilles i Holte ved København 17. mai kl. 18. Motstander er Sverige, og disse to lagene skal også møtes i Halmstad lørdag. Kvinnelagene til de to landene vil også møtes ved de samme tilfellene. Mandag og tirsdag skal så Danmark møte Norge, og da vil de norske spillerne få et bilde av hvor de står i forhold til Sverige og den senere VM-kvalifiseringen nettopp i Halmstad. De som ikke er opptatt med 17. maifeiring, og heller ikke er i København, har mulighet til å følge kampene på Kanal Sport. Du kan lese mer her og her.

Sverige har som kjent en storspiller i sine rekker. Marcus Nilsson ble MVP da laget hans Lokomotiv Novosibirsk vant Champions League i vår. Han vil bli hovedattraksjonen i Danmarks kamper mot Sverige og når Sverige arrangerer VM-kvalifisering. Les mer her. Nilsson ble forøvrig intervjuet i svensk frokost-TV, Gomorron i SVT. Du kan se intervjuet her.

Legg igjen en kommentar