Publiserte artikler

Nasjonale mestere

De russiske mesterne Bologorie Belgorod.

I Russland ble det nok med tre finalekamper før mesterne var kåret. Og det ble ikke Nyborgs motstandere i europacupen, Ural Ufa. Laget som vant 3-0 i kamper var Belogorie Belgorod, med blant andre tre russiske OL-mestere på laget, lagkaptein Taras Khtey, Sergei Tetyukhin (han vant nå sitt 10. russiske mesterskap), og den som kanskje var den mest avgjørende i OL-finalen, Dmitrij Muserskij. Canadieren Justin Duff er også en viktig brikke på laget, mens den tyske storstjernen Georg Grözer måtte stå over den siste kampen på grunn av en skade han fikk i kamp nr. 2.

Men selv om de ble 3-0 (25-18, 25-19, 25-23) til Belgorod i den siste kampen, hadde ikke Ural Ufa, med bl.a. Leandro Vissotto, Miguel Falasca, Pavel Abramov, Aleksey Kazakov og Aleksey Verbov på laget, gitt seg uten sverdslag. De to første kampene ble tapt 2-3, den første etter at Ufa hadde ledet 2-0. Men Belogorie Belgorod står altså igjen som russiske mestere i 2013. Forhåndsfavorittene Zenit Kazan ble nr. 3.

I Italia er mesterne på kvinnesiden funnet. Etter fire kamper har Rebecchi N. Piacenza vunnet finalespillet over Imoco Conegliano. Den siste kampen ble vunnet på bortebane med 3-1 (25-10, 25-12, 22-25, 25-9).

De italienske mesterne hos mennene vil bli kåret i dag. De siste årene har den italienske herreserien blitt avgjort med en såkalt V-dag, der mesterne blir funnet i en enkelt avgjørende kamp. I år har de imidlertid gått tilbake til systemet med å kåre den italienske mesteren i best av fem kamper i finalen. Det har imidlertid vist seg at de like godt kunne brukt V-dagen i år også, for etter fire kamper står alt nå på en siste og avgjørende femte kamp.

Men hadde de brukt V-dagen, hadde kanskje grunnserievinnerne Itas Diatec Trentino fått med seg sin faste opplegger, brasilianske Raphael i kampen. Det gjør de nemlig ikke nå, etter som han brakk langfingeren på slutten av den fjerde finalekampen. Han ble operert for noen dager siden og er ute av spill i seks-åtte uker. Synd for Raphael, som endelig var tatt ut i Brasils bruttotropp til World League. Inn for Raphael kommer en mann som har fått oppleve litt motgang selv. Giacomo Sintini har overvunnet kreft og er tilbake til volleyballen etter et langt fravær. Han har hatt lite spilletid i år, men mener seg klar til å starte etter som han har trent med laget hele sesongen.

Trentinos motstandere i finalen er overraskelsen Copra Elior Piacenza. De startet ikke sesongen så bra, men har spilt seg opp, spesielt etter at cubaneren Robertlandy Simon ble spilleklar. På veien til finalen har de også vunnet CEV Challenge Cup etter å ha slått Ural Ufa i to kamper. Laget har mye rutine, og vinner mye på sterk serving, spesielt fra USAs Maxwell Holt. Begge lagene har en haug med verdensstjerner, og så vidt vi kan se skal det gå å følge streaming av kampen på bwin.com. Kampstart er kl. 17:00. I så fall er det mange spillere som bør følges: Trentinos Juantorena, Kaziyski, Stokr, Birarelli, Djuric (som Norge møter om knapt to uker) og Bari; Piacenzas de Cecco, Fei, Zlatanov, Papi, Simon, Holt og Marra. God fornøyelse!

 

Legg igjen en kommentar