Publiserte artikler

Sluttspillagene klare

Da er de innledende kampene i Champions League og CEV-cupen ferdigspilt, og det er klart hvilke fire lag vi får i play off i Champions League, og hvilke lag som møtes i finalene i CEV-cupen. I Challenge Cup gjenstår ennå to uker med semifinaler før vi vet hvilke lag som skal spille finaler der.

Final four i mennenes Champions League spilles i Omsk i Russland, og dermed er Lokomotiv Novosibirsk, med blant andre svenske Marcus Nilsson på laget, forhåndskvalifisert. I semifinalen vil de få møte sine landsmenn, samt alle utlendingene, på Zenit Kazan, etter at Kazan slo ut Dynamo Moskva med to ganger 3-0 i kvartfinalene. I den andre semifinalen møtes Bre Banca Lannutti Cuneo fra Italia og Zaksa Kedzierzyn-Kozle fra Polen. Cuneo kom seg videre fra kvartfinalen ved å vinne golden set mot et annet italiensk lag, Lube Banca Marche Macerata. Macerata vant hjemmekampen 3-0, men i Cuneo ble det først 3-2 til Cuneo før det gyldne settet ble vunnet 15-7. Zaksa vant begge sine kvartfinalekamper mot tyrkiske Arkas Izmir, først 3-2 hjemme, deretter 3-1 borte. Final four spilles 16.-17. mars.

Kvinnene spiller sitt sluttspill en uke før mennene. Også her møtes to lag fra arrangørlandet, attpåtil fra arrangørbyen Istanbul, i den ene semifinalen. Galatasaray Daikin arrangerer, og som motstander får de Vakifbank, som på sin side slo ut et tredje Istanbullag i kvartfinalen, Eczacibasi VitrA. Her ble det 3-1 i begge kampene. Den andre semifinalen går mellom Rabita Baku, Aserbajdsjan, og Unendo Yamamay Busto Arsizio, Italia. Det italienske laget sørget for at det ikke ble to lag fra også Baku i sluttspillet da de vant golden set 15-11 mot Azerrail etter å ha tapt den siste kampen i Baku 0-3. I Italia ble det knepne 3-2 til Busto.

I CEV-cupen og Challenge Cup spilles ikke final four. Der avgjøres finalen som de andre utslagskampene, dvs. med en bortekamp og en hjemmekamp og golden set ved en seier til hver. I mennenes finale møtes Andreoli Latina fra Italia og Halkbank Ankara fra Tyrkia. Den første kampen spilles 26. eller 27. februar med returkamp uken etter. Finalister hos kvinnene er polske Bank BPS Fakro Muszyna og Fenerbache SK fra Istanbul. Også disse kampene går i uke 9 og 10. Du finner resultatene fra semifinalene her.

De samme ukene vil semifinalene i Challenge Cup bli spilt. Her merker vi oss at Nyborgs motstandere i høst, Ural Ufa, er klare for semifinale. Der får de polsk motstand i Delecta Bydgoszcz. Resultatene finner du her.

Legg igjen en kommentar